Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Επί ποδός για το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού οι Σαμαρείτες



Για 35η συνεχή χρονιά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει αναλάβει κατόπιν αιτήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι, την Υγειονομική και Διασωστική κάλυψη όλων των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.
Εν όψει της κορύφωσης των φετινών εκδηλώσεων, το τριήμερο από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως και τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2017, έχει εκπονηθεί πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει.
Ιδιαίτερα για τις ανάγκες κάλυψης των δύο τελευταίων παρελάσεων (Νυχτερινής Ποδαράτης και Μεγάλης Παρέλασης) και της Τελετής Λήξης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών θα διαθέσει φέτος δύναμη περίπου 140 Εθελοντών, οι οποίοι διαμοιρασμένοι σε ομάδες άμεσης επέμβασης θα καλύπτουν όλο το μήκος των διαδρομών των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών. Επιπλέον θα διαθέσει ένα ασθενοφόρο όχημα, ένα όχημα μεταφοράς, ένα διασωστικό όχημα και τον απαραίτητο υγειονομικό, διασωστικό, τηλεπικοινωνιακό και άλλο εξοπλισμό. Για τις ανάγκες κάλυψης δε, της τελετής λήξης, θα διατεθεί επιπλέον ένα ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο θα περιπολεί πέριξ του μόλου της Αγίου Νικολάου.
Παράλληλα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου θα οργανωθεί Υγειονομικός Σταθμός και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών οι οποίοι θα στελεχώνονται με Εθελοντές Σαμαρείτες με ειδικότητες Ιατρών, Νοσηλευτών και Διασωστών, καθώς και Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό.
Μέλημα και φέτος είναι η άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης, αλλά και ιατρικής βοήθειας, κατά το δυνατόν στον τόπο των συμβάντων ή στον Υγειονομικό Σταθμό και το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, έτσι ώστε και η επιβάρυνση των Νοσοκομείων της πόλης να είναι μικρότερη.
Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί περιλαμβάνει συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β., την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι και τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Π.Γ.Ν.Π “Παναγία η Βοήθεια” και Παίδων “Καραμανδάνειο”.
Η Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, εύχεται στους Εθελοντές που θα εργαστούν κατά το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού “Καλή Δύναμη”, ώστε να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους. Επίσης εύχεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών της πόλης και των καρναβαλιστών Καλό Καρναβάλι, στέλνοντας το μήνυμα “Διασκεδάζουμε Υπεύθυνα”!
(Πηγη:patranews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου