Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας


Ποιος είπε ότι όλες οι ηρωίδες πρέπει να είναι σούπερ; Μερικές, απλά, είναι και άπιαστες στα Μαθηματικά
Αφανείς ηρωίδες / Hidden Figures 
Του Θίοντορ Μέλφι. Με τους Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ, Κέβιν Κόσνερ, Κίρστεν Ντανστ
Βιογραφική, 2016,
ΗΠΑ, 127’. 
 «Στη NASA αφήνουν εμάς, τις γυναίκες, να κάνουν πράγματα. Και όχι γιατί φοράμε φούστες, αλλά γιατί φοράμε γυαλιά». Ετσι ξεκινούν οι «Αφανείς ηρωίδες», για να ανατρέψουν -ή να αναδείξουν- στη συνέχεια πολλά: Στη NASA δεν άφηναν ακριβώς τις γυναίκες να κάνουν πολλά πράγματα, ιδίως τις μαύρες, που δούλευαν σαν υπολογιστές σ’ ένα υπόγειο. 
Ο ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας / The Founder 
Του Τζον Λι Χάνκοκ. Με τους Μάικλ Κίτον, Νικ Οφερμαν, Λόρα Ντερν
Δραματική, 2016,
ΗΠΑ, 115’. 
 Ο Ρέι Κροκ ήταν μια λέρα. Στην ταινία που πραγματεύεται την ιστορία των McDonald’s και του ανθρώπου που μετέτρεψε ένα πρωτοποριακό, αλλά ταπεινό εστιατόριο σε παντοδύναμο franchise, ο Μάικλ Κίτον είναι μια ακαταμάχητη λέρα. Εχει τρομερό ενδιαφέρον η υπόθεση από μόνη της, αλλά είναι προς τιμήν και του Κίτον και του σκηνοθέτη Τζον Λι Χάνκοκ το πώς τη χειρίζονται και παίζουν με τις διαθέσεις: γιατί κάτω απ’ όλο το φωτεινό και πρόσχαρο παρουσιαστικό της υφέρπει κάτι σκοτεινό και τρομακτικό. Οσο προβλέψιμη είναι η κατάληξη -ο επιχειρηματικός κολοσσός στον οποίο εξελίχθηκαν τα McDo-nald’s-, άλλο τόσο προβλέψιμα κατάμαυρη είναι τελικά και η ανθρώπινη συμπεριφορά. 
Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα / El Hombre de las Mil Caras
Του Αλμπέρτο Ροντρίγκεθ. Με τους Εντουάρντ Φερνάντεθ, Χοσέ Κορονάδο
Δραματική, 2016,
Ισπανία, 123’. 
Ενα σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει την Ισπανία στα 90s γίνεται μια δαιδαλώδης, αγωνιώδης ταινία, που εστιάζει περισσότερο στη διανοητική πρόκληση παρά στο συναίσθημα - κάτι που δεν είναι πάντα κακό.
Γιατρός στο χωριό / Medecin de Campagne (aka Irreplacable) 
Του Τομά Λιλτί. Με τους Φρανσουά Κλιζέ, Μαριάν Ντενικούρ
Δραματική, 2016,
Γαλλία, 102’.
 Χαριτωμένη και ανάλαφρη δραματική κομεντί για έναν γιατρό στη γαλλική εξοχή, ο οποίος αναγκάζεται να συνεργαστεί με μια συνάδελφό του όταν ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο, και άρα πρέπει να προετοιμάσει τον αντικαταστάτη του.
Κωδικός 999 / Triple 9
Του Τζον Χίλκοουτ.  Με τους Τσιουέτελ Ετζιοφόρ, Κέισι Αφλεκ, Γούντι Χάρελσον, Κέιτ
Γουίνσλετ
Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ, 115. 
Κλέφτες και αστυνόμοι μπερδεύονται και ανταγωνίζονται στη νέα ταινία του Τζον Χίλκοουτ («Παράνομοι»), σ’ ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου με τη ρωσική μαφία.
(Πηγη:patranews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου