Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Απεργία σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας από την ΠΟΕΔΗΝ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας πλην της Αττικής που θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας. Την σχετική απόφαση έχει λάβει η εκτελεστική  επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας.Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
 "Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειρισθεί επικοινωνιακά την επικείμενη συμφωνία της με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΤΡΟΙΚΑ για το κλείσιμο της Αξιολόγησης και την υπογραφή 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ τσακίζοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία.
Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα τα αναζητήσει μέσα από την ισοπέδωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών - εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς επίσης και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Επανειλημμένως με στοιχεία αποδεικνύουμε ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας βρίσκονται σε τριτοκοσμικά επίπεδα με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και να κινδυνεύουν ζωές Ασθενών κατ΄ εξακολούθηση.
Δεν  θα τους επιτρέψουμε να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τις ζωές μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ 2017
  • 4ωρη Στάση Εργασίας 11π.μ. – 3μ.μ. για τα Σωματεία Μέλη της ΑΤΤΙΚΗΣ
  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα Σωματεία Μέλη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  • Πανελλαδική Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ. Θα ακολουθήσει ΠΟΡΕΙΑ προς τη ΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.
1 – 14 Μάρτη περιοδείες κλιμακίων της ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία της Αττικής, για την προετοιμασία της κινητοποίησης.
Τα Σωματεία Μέλη θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα.
  • Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζει το ΔΡΟΜΟ του για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του ΕΣΥ – ΕΚΑΒ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Φτάνει στην ΗΠΕΙΡΟ και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα την ΤΕΤΑΡΤΗ 26.04.2017
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
  Για ΔΩΡΕΑΝ Δημόσια Υγεία με εύκολη και Καθολική Πρόσβαση
  Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων – των Πρωτοβάθμιων Μονάδων – του ΕΚΑΒ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  ΔΙΑΛΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των πρώην εργολαβικών εργαζομένων".
(Πηγή:patranews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου