Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Μία άλλη εικόνα του σημερινού πολιτικού σκηνικού δίνει η δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις στο 19%, ενώ το ΚΚΕ έχει 10%.
Η αποτύπωση του τωρινού πολιτικού κλίματος προκαλεί εντύπωση στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όχι τόσο από τη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που φτάνει στις 14 μονάδες (33% έναντι 19%), όσο από το ότι υπάρχει μία επιστρoφή στον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η δημοσκόπηση της Prorata έδινε αντίστοιχα ευρήματα. Υπενθυμίζεται πως τότε το κυβερνών κόμμα κατέγραφε ένα 18%, ανέβηκε όμως στο 21% ανάμεσα στον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ενώ τώρα σημειώνει νέα πτώση. 
Στην τρίτη θέση "κάθεται" πλέον το ΚΚΕ με ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό 10%, ποσοστό το οποίο εάν επαληθευθεί και στις κάλπες όποτε αυτές στηθούν, θα είναι το καλύτερο που έχει δει ο Περισσός εδώ και δεκαετίες. 
Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή αλλά και το Ποτάμι με 8%, η Ένωση Κεντρώων σκαρφαλώνει στο 7% και τέλος οι ΑΝΕΛ οι οποίοι είναι εντός Βουλής με 4%. 
Πάντως το 59% δεν επιθυμεί πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, σε αντίθεση με το 32%.
Ένα 22% των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση είναι θετικοί στο να στοιχηθούν από κοινού η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι αλλά και η κίνηση των ΔιαμαντοπούλουΡαγκούση και Φλωρίδη, ενώ ένα 11% θέλει όλοι οι χώροι να "μεταβούν" στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Ένα 9% επιθυμεί συμμαχία Ποταμιού και κίνησης των τριών. Πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό, 58%, δηλώνει "δεν ξέρω δεν απαντώ". 
Το 47% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος στην κεντροαριστερά με συμμετοχή του Ποταμιού και της πρωτοβουλίας των τριών. Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του Ποταμιού είναι 8%. 

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου