Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών για τον κατηγορούμενο οδηγό



19.58. Ολοκληρώθηκε η δίκη για την τραγωδία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών νέων παιδιών στο λιμάνι της Πάτρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2015. 
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αποφάσισε την φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών του 25χρονου κατηγορούμενου που οδηγούσε το μοιραίο αμάξι, σε μία δίκη που είχε αρκετή ένταση και διακοπές και διεξάχθηκε σε ένα συγκινησιακό και φορτισμένο κλίμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, παρά της εισήγησης της Εισαγγελέας που είχε ζητήσει το αντίθετο. Η πλευρά του κατηγορουμένου, έτσι άσκησε έφεση όταν άκουσε την απόφαση. 

18.12: Σε «ηλεκτρισμένο» κλίμα, κάτω από τον πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, ξεκίνησε η δίκη για τον πνιγμό των τριών φοιτητών στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, το Σεπτέμβριο του 2015.
Ο πατέρας του 21χρονου Ανδρέα Αλέξη στην κατάθεση του τόνισε ότι για πρώτη φορά είδε τον 25χρονο κατηγορούμενο που οδηγούσε το μοιραίο αμάξι και του έδειξε μία φωτογραφία του γιου του.
Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε ότι η μόνη δικαιοσύνη είναι να επιστρέψει ο γιος της στην ζωή. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η μητέρα της Ρεγγίνας Ζαπάντη, της μιας εκ των δύο κοριτσιών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ζήτησε τον σεβασμό των νεκρών παιδιών, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδη τα επιχειρήματα της υπεράσπισης.
Παράλληλα, στην κατάθεση του ο συνοδηγός, τόνισε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου πήδηξε από το αμάξι προτού αυτό πέσει στην θάλασσα. Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις του τρίτου διασωθέντα, του ταξιτζή που ήρθε για βοήθεια και δύο μαρτύρων υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει απολογία του κατηγορούμενου, η πρόταση του Εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των τεσσάρων δικηγόρων για να εκδοθεί η απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είχαν ανασυρθεί από το λιμάνι της Πάτρας ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου