Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κατσανιώτης: «Στο… ψυγείο της κυβερνητικής ανικανότητας 523,4 εκ. ευρώ για τους Έλληνες αλιείς»



Στο… ψυγείο της κυβερνητικής ανικανότητας έχουν μπει και οι Έλληνες αλιείες, που στερούνται επί δύο χρόνια τα χρήματα και τις ωφέλειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος και Αλιείας, σημειώνει ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του από τη Ν.Δ. υπογράφει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, αν και το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας είχε μελετηθεί και ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, (με συνολικό προϋπολογισμό 523,4 εκ. ευρώ), από τις 24 Οκτωβρίου 2014, έφτασε τελικά να εγκριθεί με καθυστέρηση ενός έτους. Έτσι, χάθηκε ολόκληρο το 2015. Και σαν να μην φτάνει αυτό, μόλις τον Ιούνιο του 2016, το υπουργείο ενημέρωσε την Ε.Ε. ότι δεν υπήρξε καμία οικονομική δέσμευση και δαπάνη για το Πρόγραμμα και φυσικά, δεν υλοποιήθηκε καμία δραστηριότητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, χάθηκε και το 2016, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους Έλληνες αλιείες και τους επενδυτές στους τομείς αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.
«Σήμερα, το υπουργείο μόλις και μετά βίας έχει προκηρύξει μέτρα για το 10% (σχεδόν 54 εκατ. ευρώ) του Προγράμματος, χωρίς μέχρι στιγμής τα προβλεπόμενα κονδύλια να έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους επενδυτές, ενώ προ ημερών… κατάφερε να ανακοινώσει τη σύνταξη 4 προσχεδίων υπουργικών αποφάσεων προς διαβούλευση για τα μέτρα-δράσεις 3.1.8 – Υγεία και Ασφάλεια,  4.1.20 – Ενεργειακή απόδοση και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής, 3.2.2 – Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια και 3.4.4 – Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, ενώ η προκήρυξή τους μετατέθηκε για άλλη μια φορά στο άδηλο μέλλον» προστίθεται στην ερώτηση.
Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτάνε πότε θα προκηρυχθούν επιτέλους τα προγράμματα του ΕΠΑλΘ και ποιος είναι ο ακριβής προγραμματισμός του υπουργείου.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου