Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Αγροτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Αίγιο για δασικούς χάρτες-φορολόγησηΚάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Αιγιάλεια, πραγματοποιήθηκε προ ημερών η συνάντηση των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μακριά από τα οξυμένα προβλήματα μας, ούτε το ζήτημα για την απαλλαγή από την φοροκαταιγίδα που μας φόρτωσαν Κυβέρνηση και ΕΕ, ούτε  το ασφαλιστικό, ούτε το κόστος παραγωγής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Αντίθετα βρέθηκε  το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ που αφορά επιδοτήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα για μεγαλοεξαγωγείς, βιομήχανους και τραπεζίτες, δηλαδή για πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.
Οι λεκτικές αντεγκλήσεις του Προέδρου του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν συμμετείχε ως προνομιακός καλεσμένος τους στην επιχειρηματικού ενδιαφέροντος συνάντηση τους με τους γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαιώνουν ότι:
1.Υπάρχει απόλυτη σύγκλιση των όψιμων αγροτοσυνδικαλιστικών στελεχών του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου με την στρατηγική που χαράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και στηρίζει η ΝΔ και  τ’ άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
2.Ο ρόλος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου βρίσκεται όχι μόνο μακριά από τα προβλήματα και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά είναι  να καλλιεργεί αυταπάτες και ψευδαισθήσεις στους αγρότες αφού θεωρεί ότι άλλες ανακοινώσεις μπορεί να κάνει ο Υπουργός και άλλες ο Αναπληρωτής (πρόσφατα στο Αίγιο) ή ο ΓΓ του Υπουργείου για μια πολιτική που την χαράζουν τα μονοπώλια σε όλες τις χώρες- μέλη της Ευρ. Ένωσης και εφαρμόζει με συνέπεια η Κυβέρνηση.
Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Μπακόπουλος-Ντρίνιας καλεί τους συνάδελφους αγρότες,κτηνοτρόφους, ψαράδες στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική, στην νέα ΚΑΠ για την ικανοποίηση των αναγκών και των αιτημάτων για την επιβίωση μας, για την δυνατότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην γη και στη θάλασσα για την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου.
Οι αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους:
  • Με την οργάνωση αγροτικού συλλαλητηρίου με αιχμή τους δασικούς χάρτες την Πέμπτη 16/3 στις 11 πμ, στην πλατεία Λαύρας στο οποίο καλούνται οι φορείς και τα σωματεία της πόλης
  • Με τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.
(Πηγη:patranews.gr)