Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστώνΤο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου 2017 ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών για τη διάσωση σημαντικού αριθμού μεταναστών από φορτηγό πλοίο δυτικά των Παξών και την επικείμενη άφιξή τους το επόμενο πρωί στο νέο λιμένα των Πατρών.
Παράλληλα κατέθεσε αίτημα παροχής συνδρομής. Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 07:00, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών,κινητοποιήθηκε και αναπτύχθηκε στο νέο λιμένα Πατρώνσε συντονισμό με το Λιμενικό Σώμα. Η αποβίβαση των μεταναστών (114 στον αριθμό) ξεκίνησε στις 8:20 και οδηγήθηκαν σε κτίρια του λιμένα για τις απαραίτητες διαδικασίες και την παροχή φροντίδας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 18 Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες, ένας εκ των οποίων Ιατρός, με την υποστήριξη ενός υπηρεσιακού οχήματος μεταφοράς προσωπικού. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες αντιμετωπίζοντας πλήθος περιστατικών διαφόρων ειδών και συμμετείχε στη διανομή φαγητού, νερού, ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Για την πορεία της επιχείρησης ενημερώθηκε και ο νέοςΠρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Τάκης Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νέο λιμένα Πατρών.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών προκειμένου να κινητοποιηθεί εκ νέου εφόσον παραστεί ανάγκη.

(Πηγη:patrasevents.gr)