Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Άμεση η απάντηση Παυλόπουλου στη νέα τουρκική πρόκληση



Πέρα από το υπουργείο Εξωτερικών, αντίδραση για την επίθεση της Τουρκίας στον Προκόπη Παυλόπουλο υπήρξε και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη, οι συνεργάτες του, τον ενημέρωσαν ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει βγάλει μια ανακοίνωση, ιδιαιτέρως προσβλητική για το πρόσωπό του.
«Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και της καλής γειτονίας που εμείς επιδιώκουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και της σωστής ερμηνείας τους», ήταν η απάντηση του κ. Παυλόπουλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παρατηρούσε νωρίτερα «με ανησυχία και έκπληξη» ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου «κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου».
Η τουρκική πλευρά επαναλάμβανε ακόμα την πάγια θέση της για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να αντιδράσουμε στη στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Είναι δικαίωμα μας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».
(Πηγη:patranews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου