Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Πότε θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των κλινικών στο νέο κτίριο του Άγιου Ανδρέα;



Μπορεί να άργησε, κάπως, όμως το θετικό είναι ότι επιτέλους ξεκίνησε.
Ο λόγος για τη μετεγκατάσταση διαφόρων κλινικών του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", στο νέο πολυώροφο κτίριο που ανακαινίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και πλέον είναι έτοιμο για να δεχθεί ασθενείς.
Ήδη στο νέο κτίριο έχει μεταφερθεί η Καρδιολογική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μετεγκατάσταση της Παθολογικής Κλινικής. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει η μεταφορά του Τμήματος της Χημειοθεραπείας και του Αιματολογικού, ενώ στο ισόγειο του νέου κτιρίου θα μεταφερθούν το φυσιοθεραπευτήριο και το ενδοσκοπικό.
Μετά την μεταφορά της Παθολογικής, της Χημειοθεραπείας και του Αιματολογικού θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης για την μετεγκατάσταση του 409, των κλινικών δηλαδή, της  ΩΡΛ, της Οφθαλµολογικής, της Μαιευτικής, της Πλαστικής Χειρουργικής και του Τµήµατος Νεογνών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου η μετεγκατάσταση του 409 θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.
Το 409 που κτιριακά είναι σε άθλια κατάσταση θα εγκαταλειφθεί και θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα για αποθήκες του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας". Στο νέο κτίριο θα μεταφερθεί και το Νοσημάτων Θώρακος η μετεγκατάσταση του οποίου υπολογίζεται ότι θα γίνει μετά το Πάσχα.
Ωστόσο, είναι ερωτηματικό αν όλες αυτές οι κλινικές θα καταφέρουν να χωρέσουν στο πολυώροφο κτίριο ή στριμωχθούν σε χώρους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ ένα ακόμα ζήτημα με την μετεγκατάσταση έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, αφού τα επιπλέον χρήματα που έχουν προβλεφτεί να δοθούν από το υπουργείο για την ομαλή εξέλιξη της, μέχρι ώρας δεν υπάρχουν πουθενά.
Ευελπιστούν, όμως, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ότι θα δοθούν σύντομα…

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου