Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Το νερό πρόβλημα στην Πάτρα;Συνενώνουν δυνάμεις για χάρη του νερού! Επτά δημοτικές παρατάξεις αποφάσισαν να συνεργαστούν , προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, θεωρώντας πως το ζήτημα είναι σοβαρό και η Πάτρα , αλλά και οι γειτονικοί Δήμοι θα βγούν ζημιωμένοι, εάν δεν υπάρξει πρωτοβουλία για να βγεί από το τέλμα το μείζον θέμα.
Οι 7 παρατάξεις: «Νέα Πόλη», «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα», «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», «Πάτρα Δυνατή», «Κοινοτικόν» και «Πάτρα η δική μας Πόλη», σε κοινή ανακοίνωσή του σημειώνουν : Η μελλοντική διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης των δημοτικών παρατάξεων που υπογράφουν. Οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι αποτελεί αναγκαιότητα για τους κατοίκους της Πάτρας να λειτουργήσει το φράγμα με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου αγαθού.
Στη σύσκεψη επικράτησε η άποψη ότι το έργο έγινε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και κανείς δεν δικαιούται να τον παρακάμψει, ούτε η κυβέρνηση ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, εκφράστηκε η αγωνία των παρατάξεων για το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μελών τους να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της διαχείρισης του φράγματος, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα.
Θεωρώντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις, κυρίως από την κυβέρνηση, οι παρατάξεις που εκπροσωπήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης με θέμα το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 (19.30) στην ισόγεια αίθουσα του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν , σύμφωνα με πληροφορίες, και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, αλλά και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων που δεν μετείχαν στην διοργάνωση, που θα κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις θα γίνουν και από τους Δημάρχους Δυτικής Αχαϊας Χρήστο Νικολάου και Ερυμάνθου Θάνο Καρπή.
Επίσης αναμένεται να παραστεί και εκπρόσωπος της κυβέρνησης και είναι ενδεχόμενο τις θέσεις του υπουργείου για το έργο και την υδροδότηση της Πάτρας να μεταφέρει ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες.   
(Πηγη:patranews.gr)