Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σκηνικό ντροπής για την Πάτρα γύρω από ένα νεοκλασικό που θα μπορούσε να την αναδείξει



Σε κακή κατάσταση είναι ο περιβάλλοντας χώρος ενός εκ των ομορφότερων νεοκλασικών στο κέντρο της Πάτρας.
Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην Αράτου και Κορίνθου, ο χώρος γύρω από το οποίο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, δημιουργώντας προβλήματα και στους επαγγελματίες που έχουν κοντά τα καταστήματα τους.
Στον χώρο μπορεί να βρει κανείς όλων των ειδών τα σκουπίδια, είναι γεμάτος από πεταμένες αφίσες και χαρτιά, αλλά και ακαθαρσίες ζώων. Το κτίριο που ανήκει σε ιδιώτη, παραμένει αναξιοποίητο και ξενοίκιαστο εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια από την εποχή που στεγαζόταν εκεί ο ΟΑΕΔ.
Ωστόσο κανείς δεν έχει φροντίσει να καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το κτίριο που είναι κοινόχρηστος. Το γεγονός σίγουρα δεν αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων όχι μόνο για την καθαριότητα της πόλης, αλλά και για την αξία που δίνουμε ως πολίτες σε τέτοια «στολίδια» που αποτελούν κόσμημα για την Πάτρα.


Δεν θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο οι φορείς της πόλης να προχωρήσουν στην αξιοποίηση του κτιρίου αυτού που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις;
Κάτι πιο απλό. Δεν θα μπορούσε τουλάχιστον να καθαριστεί ο χώρος; Γιατί η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, παραμένει έτσι εδώ και χρόνια…

(Πηγηpatrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου