Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

"Αλώνισαν" οι διαρρήκτες την ΑνάστασηΠήγαν στην εκκλησία και επιστρέφοντας βρήκαν τα σπίτια τους παραβιασμένα και «λεηλατημένα». Ο λόγος για τους κατοίκους της Εγλυκάδας. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έπεσαν θύματα διαρρηκτών. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες την ίδια ημέρα κατεγράφησαν απανωτά κρούσματα διαρρήξεων.
Όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα και έχει αναδειχθεί, η εγκληματικότητα στην περιοχή που γειτνιάζει με τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά.
Όπως καταγγέλλεται από κατοίκους και καταστηματάρχες οι κλοπές και διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο, την ώρα που όπως υποστηρίζεται αισθητή είναι η έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής.
Η δράση των γνωστών αγνώστων στην περιοχή, επεκτείνεται και σε επιθέσεις διερχόμενων αυτοκίνητων από το σημείο, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που τοποθετούνται εμπόδια στο δρόμο, προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα οχήματα και στη συνέχεια να δράσουν σε βάρος οδηγών και επιβατών.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, κατεγράφησαν τουλάχιστον τρία περιστατικά επί της οδού Ηρακλέους, με καταστηματάρχη της περιοχής να καταγγέλλει πως αν και ενημέρωσε τηλεφωνικά την ΕΛ.ΑΣ, δεν εστάλη δύναμη.
Για τους κατοίκους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι όπως λένε και πριν αναλάβουν οι ίδιοι δράση προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες του, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ενέργειες του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, για το θέμα των Ρομά.
Πάγιο αίτημα κατοίκων και καταστηματαρχών είναι η μετεγκατάσταση τους από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πελετίδης, έχει ζητήσει την παραχώρηση του παλιού σκουπιδότοπου από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο. Αίτημα που έθεσε σε γνώση και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, στο Δημαρχείο της Πάτρας τη Μεγάλη Τρίτη.
Στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και κατοίκων του Ανατολικού διαμερίσματος, με θέμα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτιού.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης, ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή, από τον Ιούνη του 2015, έχει θέσει στην κυβέρνηση το αίτημα, η έκταση του παλιού σκουπιδότοπου, να φύγει από περιουσιακό στοιχείο του Υπερταμείου (ΤΑΙΠΕΔ), να μην παραδοθεί προς εκποίηση (πώληση), να παραχωρηθεί άμεσα η χρήση του στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί ενάμιση χρόνο δεν δίνει καμιά απάντηση. Σήμερα –τόνισε ο Δήμαρχος- υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου από την κυβέρνηση.
Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και γι αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα. Θα έχουμε συνεργασία και όλοι μαζί θα το διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε. Στόχος των κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, με πολύ πράσινο και χώρο για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες»
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης μετά το Πάσχα, από τους παρακάτω Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Ανατολικού Τομέα, που συμμετείχαν σε αυτήν
-Αγίας Αλεξιώτισσας
-Αγνάντι
-Αρόης
-Γηροκομείου
-Ειρήνης και Φιλίας
-Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας
-Μακρυγιάννη
-Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας
-Μπεγουλακίου
-Παναγίας Αλεξιώτισσας
-Περιβόλας
-Προφήτη Ηλία
-Ριγανόκαμπου
-Έκφραση Εγλυκάδας
-Σαμακιά.
(Πηγη:patranews.gr)