Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πάτρα: Οι σπουδαστές ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας



Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι σπουδαστές και οι φοιτητικοί σύλλογοι στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Πάντη, που αναμένεται να είναι στην Πάτρα μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο Γενικός Γραμματέας θα δώσει το παρόν στην Σύνοδο των Προέδρων και των Αναπληρωτών Προέδρων του ΤΕΙ που θα ξεκινήσει τις εργασίες της από την Τετάρτη 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή, 7 Απριλίου.
Οι σπουδαστές ήδη έχουν ανακοινώσει εκτεταμένες επαφές κινητοποιήσεις, καταλήψεις συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Οι σπουδαστικοί σύλλογοι πάντως είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίδραση τους, στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας. Στην ανακοίνωση τους μάλιστα τα ΔΣ αναφέρουν τα εξής μεταξύ άλλων:
«Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στις σπουδές μας και στα ιδρύματα μας χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο, την ίδια στιγμή που οι σπουδαστές στο ΤΕΙ αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε, εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται στο ΤΕΙ για να συζητήσουν το πως θα χειροτερέψει κι άλλο η ήδη άσχημη κατάσταση.
Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχίζουν πιστά το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που καθημερινά δίνουν το καλύτερό τους εαυτό στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στη δημιουργία του νέου ΤΕΙ της αγοράς, αυτοί που πιστά υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ, έρχονται να συζητήσουν το πως θα συνεχίσουν ακόμα καλύτερα στον ίδιο ακριβώς δρόμο.
Την ίδια ώρα που εξαπολύεται αυτή η επίθεση στην ζωή μας, τα τμήματά μας σε όλο το ΤΕΙ ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι σπουδαστές αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για το κόστος σπουδών.
Ο εξοπλισμός και οι υποδομές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαρχαιωμένες. Δεν θα ανεχτούμε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στις σπουδές και στην ζωή μας».

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου