Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μεγάλη αύξηση οχημάτων τις μέρες του Πάσχα στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Πατρών Αθηνών



Αύξηση των διελεύσεων των οχημάτων από την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου σημειώθηκε φέτος το διάστημα των γιορτών σε σύγκριση με την περσινή χρονιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Γέφυρας ΑΕ».
Για την ακρίβεια πέρυσι από την τελευταία Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα τη γέφυρα διέσχισαν 141.909 οχήματα ενώ φέτος για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα το οχήματα αυξήθηκαν κατά 10.404 φτάνοντας τα 152.313.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση που προσεγγίζει το 10% στην οποία πιθανόν να συνέβαλε και η παράδοση των νέων εθνικών οδών. Στον συγκεκριμένο αριθμό πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός των οχημάτων που επέλεξαν την εν λόγω μετακίνηση χρησιμοποιώντας το ferry boat ο οποίος ωστόσο δεν είναι δυνατόν να καταγραφεί για την ώρα.
Σύμφωνα με το iefimerida την  αύξηση της κίνησης φυσικά την διαπίστωσαν πρώτοι οι οδηγοί που ταξίδεψαν αυτές τις μέρες σε χωριά και εξοχικές κατοικίες με την ιδιαίτερα υψηλή κίνηση που αντιμετώπισαν, ιδιαίτερα εχθές κατά την επιστροφή.
Η Σοφία Στάμου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, τόνισε ότι πάνω από 125.000 είναι τα οχήματα που επέστρεψαν χθες και σήμερα στην Αθήνα διερχόμενα από τα διόδια της Ελευσίνας ενώ ο αριθμός των οχημάτων που πέρασε από τα διόδια του Ρίου με κατεύθυνση την Πάτρα τις ίδιες μέρες είναι πάνω από 40.000.
Συνολικά η αύξηση της κίνησης στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι κοντά στο 10% χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σαφές σε ποιο βαθμό η αύξηση αυτή οφείλεται και σε αύξηση των εκδρομέων ή έχει να κάνει με την επιλογή του εν λόγω δρόμου από περισσότερους εκδρομείς που παλαιότερα λόγω και της κακής του ποιότητας επέλεγαν εναλλακτικές διαδρομές.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου