Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΣΗ.ΠΕ.ΘΕ - "Καλή επιτυχία στον Καζάκο και στον "Οιδίποδα", όχι όμως σε βάρος της Πάτρας"



Με κοινή τους ανακοίνωση απαντούν τα μέλη του ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Καρλιαύτη Χαριτίνη, Μπίρμπα Ουρανία και Σταματιάδου Μαριάννα σχετικά με την "ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής". 

Όπως αναφέρουν: “Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που συντάχθηκε από τη δημοτική αρχή Πελετίδη, είναι μια απερίφραστη ομολογία της αποτυχίας των επιλογών από τη μεριά της πλειοψηφίας. Μία ομολογία που εντέχνως προσπαθεί να κρυφτεί αφού είναι ανυπόγραφη και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση και απόφαση του Δ.Σ.!! του θεάτρου αλλά και από τον χρόνο που αυτή εξεδόθη. 

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές ως αντιπολίτευση έχουμε διαφωνήσει με τις επιλογές που γίνονται στο ΔΗΠΕΘΕ τόσο όσον αφορά το ύψος των προϋπολογισμών των παραγωγών αλλά και όσον αφορά τις επιλογές του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Κώστα Καζάκου που περισσότερο κατευθύνονταν στην ικανοποίηση των προσωπικών του επιθυμιών παρά της προώθησης και ανάπτυξης του ΔΗΠΕΘΕ. 

Με την ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Πελετίδη ομολογεί καθαρά ότι: 

α) “Οι εποχές των ακριβών παραγωγών δεν υπάρχουν σήμερα και ο Δήμος πρέπει με σύνεση και υπευθυνότητα να αποφασίζει κάθε οικονομικό προγραμματισμό.” Όταν ακριβώς το ίδιο γεγονός εδώ και δύο χρόνια η αντιπολίτευση το τονίζει σε όλους τους τόνους και η πλειοψηφία μας κατηγορούσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι μόνο μεγάλες παραγωγές μπορεί το θέατρο να προσεγγίσει την λαϊκή οικογένεια. (Τα ηχογραφημένα πρακτικά ως δημόσια έγγραφα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο). 

β) Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής καταλήγει ότι “Είναι φυσιολογική λοιπόν η απόφαση του Κώστα Καζάκου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής και να ανεβάσει την παράσταση, ανεξάρτητα από το ΔΗΠΕΘΕ και με συνεργάτες που θα επιλέξει και ευχόμαστε να έχει επιτυχία.”
Δεν υπάρχει πιο σαφής ομολογία ότι την Δημοτική Αρχή δεν την ενδιαφέρει η προοπτική του ΔΗΠΕΘΕ. Θεωρεί φυσιολογικό να βοηθήσει με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των ονείρων του κ. Καζάκου και του εύχεται καλή επιτυχία ο οποίος αφήνει ξεκρέμαστο το ΔΗΠΕΘΕ για όλο το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και την λήξη της θητείας του αφού θα είναι απασχολημένος με τις εξαντλητικές πρόβες για την πραγματοποίηση του ονείρου του το οποίο μάλιστα θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το όνομα του ΔΗΠΕΘΕ, αφού έκλεισε τις πλέον προνομιακές ημερομηνίες στο φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο με δεδομένο ότι αυτές ανήκουν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επιπλέον αφήνει ξεκρέμαστο το θέατρο χωρίς προγραμματισμό για καλοκαιρινή παραγωγή και ταυτόχρονα χωρίς κανένα πλάνο για την επόμενη θεατρική περίοδο. 

Είναι προφανές ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η καταγγελία της σύμβασης του κ. Καζάκου έστω και αν αυτή είναι συμβολική, αφού η θητεία του λήγει τέλος Ιουνίου και η άμεση ανοικτή προκήρυξη για πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή προσδοκώντας να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο της προεπιλογής δήθεν «στρατευμένων» καλλιτεχνών που αδιαφορούν για την ύπαρξη την λειτουργία και την ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η προσωπική τους προβολή. 

Ευχόμαστε και εμείς καλή επιτυχία στον Οιδίποδα επί Κολωνώ του κ. Καζάκου όχι όμως σε βάρος της πόλης και του ΔΗΠΕΘΕ.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου