Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Ραντεβού των αγανακτισμένων απόψε στην πλατεία Γεωργίου - Ξύλο και χημικά με το «τσουβάλι» έφαγαν από τα ΜΑΤ οι 700 Πατρινοί που πήγαν στο Σύνταγμα




Οι πατρινοί μετρούν την επόμενη μέρα του “χημικού πολέμου” που έστησαν την Τετάρτη στην Αθήνα τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι τα δικά τους σημάδια καθώς όσοι ταξίδεψαν από την Αχαϊκή πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της βουλής...

έτυχαν …ειδικής περιποίησης από τους προστάτες της νομιμότητας.

Τα όσα έζησαν από το πρωί έως και βράδυ της Τετάρτης οι 700 πατρινοί που πήγαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο μνημόνιο περιέγραψε μιλώντας στο attacktv.gr o 53χρονος εργάτης Διονύσης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για απίστευτες σε αγριότητα επιθέσεις των ΜΑΤ στο μπλόκ των πατρινών οι οποίοι είχαν από νωρίς φτάσει κοντά στον άγνωστο στρατιώτη. «Όλα άρχισαν στη 1.00 μετά το μεσημέρι όταν χωρίς κανένα λόγο τα ΜΑΤ άρχισαν να κτυπούν τους συγκεντρωμένους ενώ έριχναν χημικά προς κάθε κατεύθυνση. Παρά τις εκκλήσεις των διαδηλωτών από την Πάτρα οι επικεφαλής των διμοιριών έδιναν συνεχώς εντολές για εκκαθάριση της πλατείας με αποτέλεσμα τρία άτομα που ήταν στο μπλοκ των Αχαιών να τραυματιστούν και να χρειαστούν παροχή ιατρική βοήθειας ενώ πολλοί ήταν οι διαδηλωτές από την Πάτρα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα».

Στο μεταξύ αποφασισμένοι να δώσουν σήμερα στις 9.00 το βράδυ το παρών στην πλατεία Γεωργίου οι αγανακτισμένοι.

Σε δηλώσεις του στο attacktv.gr ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων της Αχαϊας στην Ομοσπονδία- γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την δυσφορία του για την μετατροπή της αστυνομίας σε μηχανισμό καταστολής τονίζοντας με νόημα πως όταν χρειάζονται 10000 αστυνομικοί για να προστατευθούν 300 και ο ναός της Δημοκρατίας τότε αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει ίσως είναι πιο βαθύ.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι «από παλαιότερα τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών είχαν τοποθετηθεί και ζητούσαν να μην επιστρατεύεται η ΕΛ.ΑΣ. για «επίλυση» κοινωνικών θεμάτων. Για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον δυστυχώς στρέφεται σε αυτή την βία και τις έντονες συγκρούσεις και όχι στην ουσία του πράγματος.

Τέλος ο γρεαμματέας της ΠΟΑΣΥ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί «αρνούνται να είναι σάκος του μποξ. Ο αστυνομικός πρέπει να είναι στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του.Αναμένουμε και την επίσημη απάντηση της ΕΛΑΣ όσον αφορά το περιστατικό με το βίντεο με τους κουκουλοφόρους και τους άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να δουμε και εμείς τι γίνεται. Δεν μπορούν κάποιοι να σπιλώνουν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι να μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου