Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό από την απαράδεκτη άρνηση Τσίπρα να συναντήσει τον Μεϊμαράκη




Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πράξει το συνταγματικό του
καθήκον και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει στα χέρια του τη δεύτερη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό
ΝΔ: Καθεστωτική η αντίληψη Τσίπρα
Τον συνταγματικό και θεσμικό χαρακτήρα των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της μετά την αρνητική
απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να συναντηθούν.
«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».
Τσίπρας: Τεχνάσματα Μεϊμαράκη για να γίνει από προσωρινός μόνιμος

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μειμαράκη ότι «συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μειμαράκης «μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» και προσθέτουν ότι «πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου».
ΝΔ: Η αλαζονεία τυφλώνει τον κ. Τσίπρα
Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε πριν από λίγο η ΝΔ σχολιάζοντας την μομφή του Μεγάρου Μαξίμου ότι κ. Μειμαράκης υιοθετεί καθεστωτικές αντιλήψεις του παρελθόντος και καπηλεύεται την προσωρινή θέση του Προέδρου της ΝΔ.
Κύκλοι της ΝΔ κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως αυτός είναι, που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις και επισημαίνουν πως η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες.
«Η αλαζονεία τυφλώνει. Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα κάνουν λόγο για «πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου