Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

omilos2

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ: «Ιδού οι λόγοι που δώσαμε δάνειο στον Αντζουλάτο»


Ο πρώην Πρόεδρος της Αχαϊκής μιλά για πρώτη φορά σε σχέση με όσα τον κατηγορούν για την δανειοδότηση του πατρινού επιχειρηματία

Η υπόθεση του δανείου της Αχαϊκής Τράπεζας στον Ομιλο Αντζουλάτου αποτελεί την «σημαία» όσων κατηγορούν τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο της Αχαϊκής αλλά και κάποια μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. για δανειοδοτήσεις χωρίς εγγυήσεις. Μάλιστα όπως έγραφαν και τα σχετικά δημοσιεύματα όλες τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία είχε δανειοδοτηθεί με μοναδική εγγύηση  την  υποχρέωση του επιχειρηματία να εκχωρήσει την επιστροφή του ΦΠΑ προς είσπραξη.

Ο Ευάγγελος Φλωράτος άνοιξε τα χαρτιά του και δήλωσε στον Max Fm:

«Δηλαδή για παράδειγμα στον Αντζουλάτο που δώσαμε το δάνειο, του όφειλε το κράτος ΦΠΑ από εργασίες στα κτίρια που είχαν καεί και άλλα πολλά, 7 εκατομμύρια ευρώ. Τι θα έκανε δηλαδή μία τοπική τράπεζα για έναν επιχειρηματία για τον οποίον μέχρι τότε δεν είχε προκύψει τίποτα και μάλιστα είχε πίσω του 200 εργαζόμενους; Όταν το κράτος είναι αφερέγγυο και δεν του επιστρέφει το ΦΠΑ της επένδυσής του, δεν θα τον διευκολύναμε εμείς για μερικούς μήνες για να κυλήσει και να μην απολύσει τον κόσμο του; Αυτό είναι έγκλημα; Η θα μας πουν πως σε εκείνες τις συνθήκες και εκείνη την στιγμή θα μπορούσε να φανταστεί η Τράπεζα ότι πολύ αργότερα θα εμφανιζόταν σε άλλη εταιρεία ένα εικονικό τιμολόγιο; Πώς να το φανταστεί η τράπεζα; Εμείς δώσαμε τότε λεφτά γιατί είχε καεί η επιχείρηση και ο Αντζουλάτος έβαλε λεφτά και το αναστήλωσε, το ξανάφτιαξε και διατηρούσε τις θέσεις εργασίας. Ηταν δηλαδή επιλήψιμο να τον βοηθήσουμε εμείς να σταθεί, ένα τοπικό μαγαζί, τόσο μεγάλο, με τόσους εργαζόμενους στην τοπική κοινωνία; Από την στιγμή μάλιστα που μέχρι τότε δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό. Αλλωστε ο Αντζουλάτος είχε και επιστροφή ΦΠΑ από το εμπόρευμα που έφερνε από την Κίνα. Τότε είχε 33 εκατομμύρια ευρώ σε εμπορεύματα, όλα προπληρωμένα. Αρα το κράτος του όφειλε ΦΠΑ. Οπότε η Τράπεζα είχε ουσιαστικά διασφαλίσει το δάνειο που έδωσε».

Τέλος ο κ. Φλωράτος ανέφερε τα εξής:

«Η Πάτρα ξέρει και τον Φλωράτο και την τράπεζα και τα στελέχη και ξέρει και τους μηνυτές μας, αυτούς που μας κατηγορούν. Ας βγάλει η Πάτρα τα συμπεράσματά της»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου