Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ολομέτωπη επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση

Ολομέτωπη επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από την κυβέρνηση Καραμανλή
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για να καταδείξει την αποκλειστική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευ.Μεϊμαράκης ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει όρους Βαρουφάκη: «Εμείς σας τα λέγαμε από το καλοκαίρι. Αν συνεχίσετε χωρίς πρόγραμμα θα έκλειναν οι τράπεζες. Το γνωρίζατε. Παρότι σας το επισημάναμε δεν διστάσατε να συνεχίσετε με την ανεύθυνη πολιτική σας. Ψηφίσατε για δημοψήφισμα εν γνώση σας ότι κλείνουν οι τράπεζες. Και γυρίζατε χαρούμενοι. Γύρισε χαρούμενος ο Βαρουφάκης στο σπίτι το βράδυ και είπε «Ντάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες». Ντάρλινγκ ήρθε η ανακεφαλαιοποίηση τώρα. 15 δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του λαού τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς πάνω από όλα είναι τα εθνικό συμφέρον και η προστασία των καταθετών επιρρίπτοντας την ευθύνη της καθυστέρησης του νομοσχεδίου στην κυβέρνηση. «Είναι αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση και έγινε αναγκαία από την ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης. Έγινε αναγκαία γιατί η αβεβαιότητα και η ανησυχία από την κυβερνητική πολιτική προκάλεσε τεράστια φυγή καταθέσεων. Δεν κρύβεται η αλήθεια. Το 2014 οι τράπεζες σταθεροποιήθηκαν. Τον Ιούνιο του 2015 η Τράπεζα της Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι στο τέλος του 2014 οι τράπεζες ήταν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και θα άντεχαν. Ήρθαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία και η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης και ανεύθυνα πειράματα έφεραν το τραπεζικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού» είπε ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε με πάθος το πακέτο εγγυήσεων των 28 δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 θυμίζοντας πως όταν η τότε κυβέρνηση θέσπιζε εγγυήσεις –όχι ανακεφαλαιοποίηση- ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι χαρίζονται λεφτά στις τράπεζες. «Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη; Το πακέτο εκείνο αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο στήριξης του τραπεζικού συστήματος το οποίο έφερε και έσοδα. Πήρε μερίσματα 4 δις ευρώ το δημόσιο από εκείνο το πρόγραμμα χωρίς να επιβαρυνθεί ο πολίτης. Να ποια είναι η διαφορά της Ν.Δ με ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ» είπε.
Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε σφοδρότατη κριτική και την διαδικασία του κατεπείγοντος λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήξερε από τον Αύγουστο πότε έπρεπε να καταθέσει το νομοσχέδιο. « Από τις εκλογές μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έφερε τίποτα με κανονική διαδικασία στη Βουλή. Ξέχασε όσα έλεγε προεκλογικά κατά των εκτάκτων και συνοπτικών διαδικασιών. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Με την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα της η κυβέρνηση υποβαθμίζει συνεχώς το Κοινοβούλιο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» είπε και κατέληξε «Παγιδευμένοι σε μύθους και θεωρίες παιγνίων μας οδηγήσατε εκεί που μας οδηγήσατε. Η χώρα δεν κυβερνιέται και αυτό κοστίζει ακριβά. Μας είπατε ότι την πρώτη φορά δεν κυβερνήσατε. Ε, ούτε τη δεύτερη κυβερνάτε. Κάθε μέρα που περνάει έχει κόστος για την οικονομία. Μας σύρατε τρεις φορές σε κάλπες. Υφαρπάξατε με ψεύτικες υποσχέσεις ψήφους πολλών. Παίξατε ανεύθυνα στην πρώτη θητεία. Φορτώσατε τη χώρα με νέα βάρη. Κόψατε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να περπατήσει στο τέλος του 2014. Πιάστε το πηδάλιο τώρα και κυβερνήστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου