Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Άγριο σφυροκόπημα Βορίδη σε Τσακαλώτο και παράθυρο για εξεταστική

Άγριο σφυροκόπημα Βορίδη σε Τσακαλώτο και παράθυρο για εξεταστική - Κεντρική Εικόνα
Με πολλά κέφια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ στη Βουλή
Του Γιώργου Λυκουρέντζου
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση , επιρρίπτοντάς την ευθύνη πως με την πολιτική της φορτώνει 15 αχρείαστα δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ο οποίος εμφανίστηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση με πολλά κέφια μη διστάζοντας να ανοίξει ζήτημα εξεταστικής επιτροπής.
«Ήταν ένας ακόμη επώδυνος συμβιβασμός μας ξαναείπατε. Μα στα αλήθεια έχετε κάνει κάτι δικό σας όλους αυτούς τους μήνες ως κυβέρνηση; Όλα επώδυνα ήταν; Κουραστήκαμε κύριοι» είπε αρχικά ο κ. Βορίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ν.Δ αυτονόητα ψηφίζει το νομοσχέδιο.
Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε το σημερινό δελτίο τύπου της ΕΚΤ για να υποστηρίξει ότι το 2014 οι τράπεζες δεν χρειάζονταν ανακεφαλαιοποίηση και ότι η τωρινή ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι ζήτημα των κόκκινων δανείων αλλά προϊόν της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα πράγματα είναι σαφή. Πληρώνει ο ελληνικός λαός για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανίκανη, αφερέγγυα και αναποτελεσματική απέτυχε σε όλες τις δουλειές που είχε να κάνει και σήμερα στέλνει λογαριασμό 14,5 δις στον ελληνικό λαό» είπε.
Αποδομώντας τη θριαμβολογία της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέγνωσε το ανάλογο νομοσχέδιο του 2014 για να δείξει ότι αυτά που εισάγει σήμερα η κυβέρνηση είναι τα ίδια ακόμα και στη διατύπωση με εκείνα που καταψήφιζε πέρσι: «Θρίαμβος. Επαναλάβατε την ίδια διατύπωση. Έχουμε μείνει άφωνοι. Η πρόβλεψη για τις κοινές μετοχές και για το ΤΧΣ υπάρχει από το 2014. Είναι ακριβώς η ίδια. Είναι επανάληψη πανομοιότυπης διατύπωσης. Και πανηγυρίζετε» είπε.
Αίσθηση όμως προκάλεσε το ότι ο κ. Βορίδης άνοιξε παράθυρο επανέναρξης των εργασιών της εξεταστικής για τα Μνημόνια  θυμίζοντας ότι στο κείμενο της αιτιολογικής πρότασης για εκείνη την εξεταστική ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να ελεγχθούν οι όροι της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης: «Τι θα κάνουμε με εξεταστική; Θυμάστε ότι είχατε βάλει στο κείμενο να ελεγχθούν οι όροι της 2ης ανακεφαλαιοποίησης. Θα το συνεχίσετε; Είναι μια ιδέα. Αλλά να βάλουμε και αυτή την ανακεφαλαιοποίηση μέσα» είπε ο κ. Βορίδης προσθέτοντας ότι με το σημερινό νομοσχέδιο  η κυβέρνηση εκχωρεί το ΤΧΣ και επομένως τις τράπεζες στους ξένους. «Αυτή ήταν η περήφανη διαπραγμάτευσή σας. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός υπήρχε για το τι μας φέρνει αυτή την ανακεφαλαιοποίηση έχει καταρρεύσει. Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας σε όλα τα επίπεδα, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς που είναι όλοι δικοί σας. Φορτώνετε 15 δισεκατομμύρια αχρείαστα στον λαό» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου