Σάββατο 2 Απριλίου 2016

1

ΑΧΑΪΑ: Αυτοί είναι οι 8 χώροι που εξετάζονται για Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων


Πολλά είναι τα σημεία που εξετάζονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία Κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Νομό Αχαΐας.
Τρία είναι τα σημεία εντός του Δήμου της Πάτρας και συγκεκριμένα πρόκειται για το στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ στον Ρηγανόκαμπο, τους παλιούς φούρνους του ΚΕΤΧ δίπλα από το Αθλητικό Κέντρο « Δημήτριος Τόφαλος» στα Μποζαϊτικά, αλλά και το σκοπευτήριο στην Αρόη που επίσης ανήκει στο ΚΕΤΧ.
Και στην Αιγιάλεια τα φαβορί φαίνεται να είναι επίσης τρία. Πρόκειται για τον κατασκηνωτικό χώρο στην περιοχή Πούντα στην παραλία της Τράπεζας, ένας ακόμα χώρος ανάμεσα σε Άκολη και Λόγγου αλλά και ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Αιγίου.
Κέντρο φιλοξενίας θεωρείται σίγουρο σχεδόν ότι θα υπάρξει και στην περιοχή των Καλαβρύτων, με αξιωματικούς της πολεμικής αεροπορίας πριν από λίγες ημέρες να επισκέπτονται στην πόλη και να εξετάζουν ενδελεχώς τη μαθητική εστία.
Σε ότι έχει να κάνει με την Δυτική Αχαΐα, το πιθανότερο σημείο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας είναι στους χώρους που ανήκουν στην πολεμική αεροπορία, είτε στην διασπορά της 116 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκεί, υπάρχουν έτοιμα τα κτίρια που παλιότερα διέμεναν οι Αμερικανοί, είτε στο παλαιό στρατόπεδο της παλιάς 124 ΠΒΕ δίπλα στο Εργοστάσιο του ΚΕΑ, όπου όμως οι χώροι του χρειάζεται ανακαίνιση και διαμορφώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου