Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πήρε ή όχι ο Νικολόπουλος 350.000 ευρώ από τις Τράπεζες για διαφήμιση;- Τι απαντά ο ίδιος- Τι προκύπτει από τα έγγραφα

Ο Νίκος Νικολόπουλος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή
 
Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά τη δημοσιοποίηση των κονδυλίων που έδωσαν οι Τράπεζες για διαφήμιση το 2015. Ανάμεσα στους λήπτες των διαφημιστικών κονδυλίων εμφανίζεται και μια Επιχείρηση με την επωνυμία «ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ ΕΠΕ», η οποία εδρεύει στην Πάτρα και μάλιστα η έδρα της βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το ιδιόκτητο σπίτι του Αχαιού βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου (Κώστα Βάρναλη 27).
Η αίσθηση που επί χρόνια υπάρχει στην Πάτρα είναι ότι η εν λόγω Επιχείρηση ανήκει στον ίδιο ή στο οικογενειακό περιβάλλον του Αχαιού βουλευτή και για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, εξέδιδε το περιοδικό «Νέος Λόγος» και την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της ενημέρωσης» (και στις δύο εκδόσεις, εκδότης ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος τουλάχιστον έως το 1998). Σίγουρο είναι πάντως ότι έχει εκδώσει όλα τα βιβλία που έχει συγγράψει ο Νίκος Νικολόπουλος (20 συνολικά).
Σε χθεσινό άρθρο του Δημήτρη Αβραμίδη που δημοσίευσε τo thebest.gr με τίτλο «Ο ζοφερός χορός της διαπλοκής μπροστά στα μάτια μας», ο γνωστός δημοσιογάφος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έσχατο αλλά όχι τελευταίο. Στη λίστα του TPP (the press project) φιγουράρει και μια ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑΣ που μέσα στο 2015 φέρεται να εισέπραξε 342.770 ευρώ. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, προς το παρόν, είναι ότι ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος οφείλει σαφείς, ρητές και δημόσιες απαντήσεις».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Αχαιός βουλευτής έστειλε στο thebest.gr την ακόλουθη απάντηση:
«Κύριο
Δημήτρη Αβραμίδη
Δημοσιογράφο - αρθρογράφο
thebest .gr
Αγαπητέ κύριε Αβραμίδη
Με αφορμή αναφορά στο πρόσωπο μου, στο χτεσινό σας άρθρο στοthe best.gr, απαντώ ρητά και κατηγορηματικά:
Δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και κατ΄ επέκταση ούτε και στην αναφερόμενη στο άρθρο σας.
Πάτρα 09.05.2016
Νίκος Νικολόπουλος»
Στην απάντηση του ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει στην εν λόγω εταιρία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν συμμετέχει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Η ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;
Σε έναν πίνακα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ, εμφανίζεται να έχει λάβει 342.770 ευρώ εκ των οποίων 294.270 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, 48.500 από την Τράπεζα Πειραιώς. Πάντως στην αναζήτηση που έκανε το thebest.gr στην κατάσταση που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Τράπεζα, δεν εμφανίζεται να έχει δοθεί κάποιο κονδύλι στην εν λόγω Επιχείρηση. Απεναντίας, εμφανίζεται να έχει λάβει 48.500 από την Τράπεζα Πειραιώς και 8.000 από την Τράπεζα Αττικής.
Το thebest.gr έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αχαιό βουλευτή, για να απαντήσει αν συγγενικά του πρόσωπα έχουν σχέση με την ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και αν γνωρίζει τα ακριβή ποσά που έλαβε η εν λόγω Επιχείρηση από τις Τράπεζες.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και εμφανίζει την ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να έχει λάβει 342.770 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου