Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

1

ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟ: Το αδιαχώρητο στο Royal για την εκδήλωση της Ενωσης Γυναικών Πάτρας


Η Ενωση Γυναικών Πάτρας διοργάνωσε με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας, μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση ύμνο στη Μητέρα με τίτλο: «Δίχως την ευχή σου, είμαι πολύ αδύναμος για να σταθώ… Μεγάλωσα πολύ… Δώσε μου πίσω τους χάρτες των αστεριών που είχα παιδί» βασισμένο στο ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών φίλων της Ενωσης στo «Royal» και βέβαια με επίτιμη καλεσμένη την Ελληνίδα που τιμά τη γενέτειρά μας στο εξωτερικό έχοντας κάνει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας που θα εντάξει στις δράσεις του παγκόσμιου ανθρωπιστικού Οργανισμού Lifeline Hellas την ενίσχυση του δικού μας Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Παρών ήταν και o Πρίγκιπας Αλέξανδρος για να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια. Η Πριγκίπισσα συνομίλησε με τον κόσμο που ήταν εκεί, αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο έργο της Ενωσης και εξέφρασε την χαρά της για αυτό το κάλεσμα.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
H πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας είναι μία γυναίκα στην οποία αναφέρεται πολύ συχνά ο διεθνής Τύπος λόγω της μεγάλης φιλανθρωπικής της δραστηριότητας. Οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Αικατερίνης είναι αμέτρητες, ειδικά μετά τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη ίδρυσε τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline το 1993, στο Λονδίνο και εν συνεχεία στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο τα οποία συνεργάζονται με το «Ιδρυμα Πριγκίπισσας Αικατερίνης» στο Βελιγράδι. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη και το Lifeline προσφέρει βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας.
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, ο διεθνούς φήμης πατρινός βαρύτονος, Νικόλαος Καραγκιαούρης, το παιδικό τμήμα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, ενώ απαγγελία έκανε η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. Βραβεύσεις έγιναν από την Πρόεδρο της ΕΝωσης Αννα Μαρία Ρογδάκη, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη π. Παναγιώτη Θωμά, τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας π. Ερμόλαο Μεσσαρά. Την εκδήλωση συμπαρουσίασαν οι δημοσιογράφοι του Antenna TV Ράνια Θρασκιά και Κωνσταντίνος Φλαμής.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132