Παρασκευή 6 Μαΐου 2016


Επίθεση από τον Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη

Επίθεση από τον Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη



Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Απόλλων, Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 5 Μαΐου έκανε επίθεση στον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιάννη Βερβίτα και στον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ, Κώστα Καραπάνο. «Είναι αναμορφωτής η παραμορφβωτής;» είπε για τον Γιάννη Βερβίτα. Παρόντες ήταν ακόμη στην συνέντευξη Τύπου, που φιλοξενήθηκε, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» και σας μεταφέρει αυτούσια το pelop, οι Φίλιππος Καμίσης, Γιώργος Καρατζάς, Σωτήρης Χαλκιόπουλος και Ηλίας Χριστόπουλος, οι οποίοι και τοπθετήθηκαν.
ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Αρχικά ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης έκανε αναδρομή στο παρελθόν τονίζοντας:
-Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε.
-Εγώ πρώτη φορά βρίσκομαι στην οικογένεια του Απόλλωνα το 2002, επί προεδρίας Αντζουλάτου και σε μια κορύφωση της κόντρας τότε επί ΚΑΕ του Νίκου Καραπάνου όπου συμμετέχω στο διοικητικό σχήμα ως απλό μέλος. Αποχωρώ σε ένα γενικότερο κλίμα, το οποίο δεν ήταν τέτοιο για να προσελκύσει νέους ανθρώπους και η επόμενή μου επαφή με τον Απόλλωνα ήταν προς τα τέλη 2006 αρχές 2007 όταν ο Καρατζάς με τον Βερβίτα έρχονται και μας βρίσκουν για να βοηθήσουμε στο θέμα των γηπέδων. Δεν θέλω να μπω σε νούμερα και αναλύσεις περί των γηπέδων. Πόσο στοίχισαν, γιατί στοίχισαν, τα έχει πει ο Καρατζάς στην επιστολή του, η οποία έχει προκύψει μετά από πάρα-πάρα πολύ δουλειά. Ομως από εδώ και πέρα το μόνο που έχω να πω για το οικονομικό του γηπέδου είναι ότι οποιοσδήποτε έχει να αντικρούσει κάτι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εκτόξευση λάσπης προς πάσα κατεύθυνση. Και εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί τους, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα ασχοληθούν άλλοι. Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να συνεχιστεί και πρέπει να μπει μια τελεία. Τα ντοκουμέντα που υπάρχουν, που αποδεικνύουν το πασιφανές ότι δεν είμαι ελέφαντας όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και αδιάσειστα είναι και ως τέτοια θα κριθούν εάν χρειαστεί και δεν μιλάω για τη Γενική Συνέλευση.
-Ο Απόλλων το 2009 για να σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη να θυμηθούμε που ήταν. Θυμάστε που ήταν τον Μάιο του 2009; Δεν ήταν πουθενά ούτε στη Β' Εθνική. Ο Απόλλων με την αποχώρηση της τότε διοίκησης, που διοικητικός ηγέτης ήταν ο Γιάννης Βερβίτας, δεν είχε Κατηγορία. Δεν ανήκε πουθενά. Αυτή ήταν η αγωνιστική πραγματικότητα. Η οικονομική δεν πραγματικότητα εκείνης της περιόδου ήταν ότι όλη η χρονιά προς τους παίκτες της τότε ομάδας και τους προπονητές και τους μανατζαραίους ήταν με χρέος και τελευταίος σε μια μακρά λίστα πιστωτών ήμουν εγώ. Για να δημιουργηθεί λοιπόν ομάδα έπρεπε να βρεθούν χρήματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
-Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Σύλλογος εκείνη την περίοδο, μιλάμε για τον Μάιο του 2009, χρέος, το οποίο δεν το είχα δημιουργήσει εγώ. Αρα η οικονομική εικόνα του Συλλόγου η παραληφθήσα από τον Ανδρέα Μολφέτα ήταν σε μαύρα χάλια (εκεί παρενέβη ο Γιώργος Καρατζάς τονίζοντας ότι ο Γιάννης Βερβίτας παρέδωσε στον Γιάννη Μολφέτα).
-Η ομάδα τελικά φτιάχνεται και παίζει στη Β' Εθνική με μπροστάρη τον Ανδρέα Μολφέτα και προχωράμε και έχουμε την εξέλιξη που έχουμε.
-Πάμε να δούμε ποια ήταν η συμμετοχή των γηπέδων σε αυτή την 7ετία. Εάν ήταν αρνητική, εάν έβλαψε τον Σύλλογο γιατί αυτή είναι η κουβέντα που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
-Το 2009 στις ακαδημίες του Απόλλωνα είναι 80 παιδάκια σε όλες τις κατηγορίες διάσπαρτα. Δεν συμπληρώνονται τμήματα. Φτιάχνονται τα γήπεδα και από το 2010 έως το 2013 σταδιακά αυτά τα παιδιά με βοήθεια πάρα πολύ κόσμου, είτε τους αρέσει είτε όχι, μπροστινός σε αυτή την ιστορία ήμουν εγώ γιατί εκεί με έβαλε ο Μολφέτας, γίνονται 580. Φτάνουν κάποια στιγμή και τα 700. Το όφελος του Συλλόγου από αυτά τα παιδιά, το πραγματικό σε αυτή την 7ετία είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ από τις εισπράξεις των ακαδημιών. Γιατί υπάρχει και ένα όφελος που θα έρθει μετά: μέσα από αυτά τα παιδιά θα προκύψουν οι επόμενοι φίλαθλοι του Απόλλωνα, οι γονείς τους έρχονται στο γήπεδο και έχουν γίνει φίλαθλοι της ομάδας, θα προκύψουν τα επόμενα στελέχη του Απόλλωνα και προφανώς εάν υπάρχει μια διαδικασία σωστής εκμάθησης προπόνησης και πλάνου θα μπορεί να προκύψει και κάποιος παίκτης που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό είναι το κομμάτι που λέγεται γήπεδα, πώς αναπτύχθηκαν, πώς φτιάχτηκαν και τι έφεραν στο Σύλλογο. Είναι ξεκάθαρο.
-Θα βρεθεί κάποιος να πει «κάτσε ρε Φραγκοπαναγιώτη και ο Απόλλων το 2001 και το 1994 είναι 1.000 παιδιά στη Ναυαρίνου και στα ανοιχτά». Αυτοί που θα το πουν αυτό είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να ζουν στο παρελθόν. Αλλες οι συνθήκες το 2016, άλλες το 2001, άλλες το 1981. Οποιος αυτό δεν μπορεί να το αντιληφθεί δυστυχώς ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο οκ καλώς κάνει και ζει σε αυτό και ας μείνει σε αυτό. Όμως σήμερα εάν δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα, αν δεν υπάρχουν υποδομές, αν δεν υπάρχει σειρά, συνέχεια και συνέπεια δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε ακαδημίες, ούτε αναπτυξιακό, ούτε τίποτα. Κλείνουμε το θέμα γηπέδου, αυτή είναι η πραγματικότητα, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση, αλλά όσον αφορά το κόστος και τις διαδικασίες και το πόσο χρεώθηκε και τι χρεώθηκε, η επόμενη συζήτηση δεν μπορεί να είναι εδώ σε έναν τέτοιο χώρο και οποιοσδήποτε θέλει να φέρει και να αμφισβητήσει οτιδήποτε πρέπει να το φέρει ενυπόγραφα και με ντοκουμέντα, αλλά δεν ξανά ασχολούμαι.
-Φτάνουμε στο 2009, τέλος του 2009 με όλα αυτά τα προβλήματα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των γηπέδων, ο Απόλλων δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ, ούτε του αναλογεί ΦΠΑ γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθεί (παρέμβαση Καρατζά: «Και φόρο εισοδήματος»), ούτε τους φόρους που προέκυψαν από αυτές τις τιμολογήσεις. Την ίδια εποχή ο απερχόμενος πρόεδρος πληρώνει το τότε χρέος προς την εφορία, για τον κ. Βερβίτα μιλάω, γιατί δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα και έπρεπε να πληρωθεί, για να πάρει φορολογική ενημερότητα για να πουλήσει ένα ακίνητο. Δεσμεύεται τότε η τότε διοίκηση της οποίας ήμουν αντιπρόεδρος, θυμίζω, ότι «ΟΚ πλήρωσε τα εσύ και ο Απόλλωνας θα στα οφείλει». Μπαίνει λοιπόν ο Βερβίτας σε αυτή τη μακρά λίστα των πιστωτών του Συλλόγου.
-Προχωράει ο Σύλλογος ολοκληρώνονται τα γήπεδα, φτάνουμε καλοκαίρι του 2010. Εχουν περάσει δύο χρόνια, δεν έχουν εισπραχτεί ευρώ προκειμένου ο Σύλλογος να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το χρέος, να βγάλουμε μια δημοπρασία το κυλικείο και εφόσον είμαι εγώ ο μειοδότης με συγκεκριμένους όρους και προδιαγραφές αυτή η δημοπρασία τα ενοίκια από τα κυλικεία να συμψηφίζονται στο χρέος.
-Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει ούτε ένα τιμολόγιο από τον Απόλλωνα προς εταιρεία δική μου 100% δική μου ή εταιρίες στις οποίες έχω συμμετάσχει. Ούτε ένα τιμολόγιο, γιατί κάποιοι έχουν πει και την καραμέλα, ότι ήταν χορηγία αυτό. Η χορηγία που έχει κάνει εγώ στον Απόλλωνα είναι της τάξεως των 110.000 ευρώ που είναι οι τόκοι που δεν έχω απαιτήσει και δεν έχω σκοπό να απαιτήσω από τους ανθρώπους της παρούσας διοίκησης.
-Το δεύτερο πράγμα που έχω προσφέρει εγώ στον Απόλλωνα είναι το θέμα των ακαδημιών και το τρίτο είναι ότι με τη δουλειά και τη συνεργασία με κάποιους ανθρώπους καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Αυτός είναι ο Φραγκοπαναγιώτης για τον Απόλλωνα.
-Μπαίνω λοιπόν στο κυλικείο και δεν γίνεται να μη θυμάστε ποια ήταν η εικόνα του κυλικείου στον Απόλλωνα το 2010. Και δεν γίνεται η σύγκριση με το σήμερα προφανώς να αναβαθμίζει το Σύλλογο. Εκεί πάλι επενδύθηκαν κάποια χρήματα και ο Απόλλωνας από 500 ευρώ το μήνα που έπαιρνε μικτά, αυτή ήταν η σύμβαση ληγμένη κιόλας, (παρέμβαση Καρατζά «Καθαρά μείον το ρεύμα ήταν 200. Τελικά ο Απόλλων αν έπαιρνε 100 με 200 ευρώ γιατί το ρεύμα το πλήρωνε ο Απόλλων όπως και τώρα, αλλά τώρα το συμψηφίζουμε. Το ρεύμα τώρα είναι της τάξεως των 800 ευρώ το μήνα, τότε ίσως μαζί με το ρεύμα να ήταν μια η άλλη»). Ο Απόλλων κατάφερε χωρίς ουσιαστικά να ματώσει και χωρίς να γίνει εμπροσθοβαρές το χρέος προ της εταιρία Φραγκοπαναγιώτης να έχει φτάσει να χρωστάει το 1/4 περίπου του αρχικού κεφαλαίου (παρέμβαση Καρατζά: «Συμψηφίζοντας τα ενοίκια μέχρι το 2017»). Κλείνουμε και αυτό το κομμάτι.
-Μέχρι το 2013 πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Μολφέτας. Το Νοέμβριο φεύγει και υπάρχει μια πρώτη όχι διοικητική κρίση, αλλά ανισορροπία. Πρέπει να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση. Το Δεκέμβριο του 2013 γίνεται το συμβούλιο της ΚΑΕ, θυμίζω ότι ψήφισαν 9 άτομα και από τους 9 έχουν ψηφίσει 6 και δεν έχουν ψηφίσει ο Φραγκοπαναγιώτης, ο Καρατζάς και ο Καραπάνος. Οι 6 έχουν προτείνει για πρόεδρο εμένα. Ο Αγγελος Κάνιστρας, ο Βασίλης Λιανός, ο Αρης Μαμασιούλας, ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μολφέτας και μάλλον πρέπει να ήταν και ο Βλασταράς. Αρνούμαι ευγενικά την τιμή και λέω εγώ θα μείνω εδώ και θα αναλάβω αμισθί το ρόλο του γενικού διευθυντή. Να ετοιμάζουμε τα πράγματα. Να βάλουμε μια σειρά στο ταμείο, γιατί από την μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό κομμάτι της ΚΑΕ έπρεπε να γίνουν αρκετές δουλειές και λογιστικές και ουσιαστικές. Ετσι πάμε ένα 6μηνο. Με εμένα γενικό διευθυντή και τον Λιανό πρόεδρο τότε, που αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη ο χριστιανός. Και θυμίζω ότι η ομάδα τότε ήταν με το ένα πόδι στην Α2. Ο Ρος ήρθε τον Γενάρη με τρεις νίκες στον α' γύρο, χειρότερα από φέτος. Και αναλαμβάνει ο Κώστας Καραπάνος διευθύνων σύμβουλος.
-Θυμίζω ότι ο Ανδρέας Μολφέτας ήταν και πρόεδρος στον Ερασιτέχνη και στην ΚΑΕ και διευθύνων σύμβουλος. Είχαμε να αναπληρώσουμε τρεις συγκεκριμένες θέσεις.
-Εκείνη την εποχή λοιπόν ο Φίλιππος Καμίσης ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος από όλους. Να γίνει πρόεδρος στον Ερασιτέχνη και να αναλάβει ένα χρέος, το οποίο δεν ξέραμε πόσο είναι και προέκυψε ένα χρόνο μετά πόσο ήταν αυτό το χρέος. Πιστοποιήθηκε ένα χρόνο μετά. Προχωράει η ομάδα έρχεται το καλοκαίρι εκλογές, όπως είχε πει ο Λιανός. Στους 6 μήνες φεύγει ο Βασίλης και κοινή συναινέσει όλοι αποφασίζουμε να γίνει πρόεδρος ο Κώστας Καραπάνος, αναγνωρίζοντας αυτό που έβλεπαν όλοι έως εκείνη τη στιγμή. Ότι είναι ένας άνθρωπος που τρέχει, δουλεύει, ασχολείται και κυρίως ξέρει τα πάντα γύρω από τον Απόλλωνα και εννοώ της οικονομικής χροιάς, όχι της αθλητικής.
-Γίνεται πρόεδρος ο Κώστας προχωράμε, δεν λειτουργεί το σύστημα καθώς έχει επιλέξει έναν άλλο τρόπο διοίκησης. Φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2015, όπου 19 Ιανουαρίου παραιτούμε από διευθύνον σύμβουλος μη μπορώντας να συνεργαστώ και μην έχοντας άλλο λόγο ή έρεισμα εναντίον του. Ήσυχος με την ομάδα σωσμένη, στον τελικό, να τρέχει μια ήρεμη χρονιά χωρίς αλλαγές παικτών, χωρίς τραυματισμούς σωσμένη από τον Δεκέμβρη και να κυνηγάει μόνο είσοδο στα πλέι-οφ και μια αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό. Αυτά ήταν τα δεδομένα. Εγώ είπα ότι δεν θέλω να τσακωθώ, ούτε δημιουργήσω κακό στον Απόλλωνα και να παίρνω ευθύνες που δεν μου αναλογούν, αλλά την ίδια στιγμή είμαι εδώ. Ούτε στις εφημερίδες βγήκα, ούτε ανοιχτή επιστολή έστειλα, ούτε κατονόμασα κάποιον για ατασθαλία ή για υπόγεια διαδρομή ή για ηθικό ανάστημα ή για το οτιδήποτε. Προχωράμε φτάνουμε σε αυτά που φτάνουμε και εκεί και πέρα αρχίζει, μία άνευ αιτίας κατ' εμέ και απρόκλητη εκτιμώ εγώ, αντίδραση από τον Καραπάνο ο οποίος βάζει δεικτικά ότι «εγώ με τον Φραγκοπαναγιώτη δεν μπορώ να συνεργαστώ για τον Απόλλωνα, δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο, αλλά έχω πρόβλημα με τον παράγοντα, με τον προπονητή» όπως με κατονομάζει τέλος πάντων ευεργέτη, κατασκευαστή κ.α. Σε όλα αυτά το αστείο είναι ότι έχει δίκιο. Απλά η ειρωνική χροιά που αποδίδει στις ιδιότητες αυτές δεν ενοχλεί. Γιατί πραγματικά αν αφήσεις την ειρωνική χροιά δίκιο έχει.
-Φέτος πήραμε μια ομάδα με συμβόλαια 45.000 ευρώ του Μπατή προίκα, με παίκτες που έπρεπε να πληρωθούν με πιστοποιημένο χρέος της χρονιάς της προηγούμενης που έτρεχε κατά τον Καραπάνο 214.000 ευρώ, αυτά που βρήκαμε όμως ήταν άνω των 250.000. Ερχονται τα κάπιταλ κοντρόλ, ένα τεράστιος πόλεμος απ' έξω όπου προπονητές που πηγαίναμε να μιλήσουμε, πηγαίναμε, εγώ δεν πήγα γιατί έχω κατηγορηθεί και για αυτό. Εγινε μια Επιτροπή από Λιανό, Γιαννόπουλο, Μιχαλόπουλο, Γαλάνη, εξουσιοδοτήθηκαν από το συμβούλιο να πάνε να μιλήσουν με προπονητές. Βρίσκανε κλειστές πόρτες. Γιατί; Γιατί υπήρχε ένας ανείπωτος πόλεμος και κανένας προπονητής εγνωσμένης αξίας δεν ήθελα να εμπλακεί με τον Απόλλωνα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν έβλεπε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έλεγε τα μύρια όσα για τους παραμένοντες διοικούντες. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας, εν μέσω κάπιταλ κοντρόλ να βρεθούν χρήματα, να πληρωθούν υποχρεώσεις, να μπορέσει να βγάλει πιστοποιητικό η ομάδα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και με αρνητικό ταμείο και ρευστότητα για να είμαι πιο αληθής και την τελευταία εβδομάδα, κάτι το οποίο είχαμε στο μυαλό μας γιατί έτσι μας είχε παραδοθεί, ότι ο αθλητής Ζαφείρης είχε ένα υπόλοιπο 1.000 ευρώ, γίνεται κατάσχεση στην τράπεζα για 10.000 ευρώ. Αυτή ήταν μερικές ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Κατάσχεση επί της εγγυητικής. Επί της ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Θανάση Ζαφείρη γιατί έκανε πίσω διακανονίστηκε και χθες ξοφλήθηκε κιόλας. Δέχτηκε τμηματική εξόφληση, πήρε πίσω την κατάσχεση και δέχτηκε το πραγματικό χρέος που δεν ήταν 10.000 ευρώ, αλλά 8.875. Και δέχτηκε να πάρει αυτά τρία χρόνια μετά και με διακανονισμό και για αυτό τον ευχαριστώ δημόσια.
-Φτάνουμε στο σήμερα. Εχουμε μια κατάσταση που λέει το εξής: Ο Απόλλων είναι στην Α1 Εθνική και την επόμενη χρονιά, άρα έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητά του και την επόμενη χρονιά με μια χριστή διαχείριση. Εχει διοίκηση και στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη. Εχει διοίκηση που έχει όραμα, αλλά δεν θα μιλήσω εγώ για αυτό, για πρώτη φορά ο Απόλλωνας έχει στοιχείο που λέγεται διαφάνεια. Ολοι όσοι συμμετέχουν και δεν είναι εμπαθείς ξέρουν ποια είναι η κατάσταση και στα οικονομικά και στις υποχρεώσεις του Συλλόγου και έχει και εξωστρέφεια. Και αποδεικνύεται και από το γεγονός των συζητήσεων για συνεργασία με τον Εσπερο ΑΟΠΑ και από το γεγονός ότι οι βασικοί χορηγοί όλη αυτή τη χρονιά ήταν δίπλα στην ομάδα και έχουν εκδηλώσει και το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν εφόσον είναι το κλίμα αυτό που πρέπει να είναι.
-Από την άλλη ξαφνικά έχουμε την επανεμφάνιση κάποιων παραγόντων από το παρελθόν, οι οποίοι εγώ δεν έχω καταλάβει ως τι έρχονται. Ποιος τους κάλεσε, θα μου πείτε ότι τους κάλεσε το καθήκον, για ποιο λόγο σήμερα;
Θυμίζω ότι ο Γιάννης Βερβίτας, που ηγείται αυτής της ιστορίας έχει πάρει πάνω του αυτή την κατάσταση, το 2009 έφυγε και έκτοτε δεν αγόρασε μετοχές για την ΚΑΕ, όταν αγόρασε όλη η Πάτρα, δεν αγόρασε ποτέ εισιτήριο διαρκείας για τον Απόλλωνα (ο Καρατζάς έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι μια χρονιά αγόρασε ο Γιάννης Βερβίτας διαρκείας), δεν έβαλε χρήματα και το 2015 κατέθεσε αγωγή εναντίον του Συλλόγου για να πάρει τα οφειλόμενα του 2009.
-Ο Βερβίτας έχει καταθέσει αγωγή, έρχεται λοιπόν ως αναμορφωτής ή ως παραμορφωτής; Και ποια είναι η ομάδα; Τα στελέχη που θα φέρει; Γιατί εδώ συζητάμε να μπούνε νέοι άνθρωποι στον Απόλλωνα υπό την αιγίδα του Καμίση και του Χαλκιόπουλου και από εκεί συζητάμε να γίνει η αναπαλαίωση. Και κάποιοι εξ αυτών που είναι στην ηγετική ομάδα εάν τους δώσεις τις λέξεις δάσος, κυνηγός λαγός, πρόταση δεν μπορούν να κάνουν. Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό, να γίνεται η επίθεση απέναντι στον Καμίση, απέναντι στον Χαλκιόπουλο, πολύ περισσότερο απέναντι στον Καρατζά, επειδή λένε το αυτονόητο. Θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν; Ευχαρίστως όπως είναι ο Μίμης Κανελλόπουλος, ο Καλογερόπουλος, η Επιτροπή των Σοφών που λέμε του Απόλλωνα. Δεν αρνηθεί κανένας να είναι στο συμβούλιο, ούτε να μας κουνήσουν το δάχτυλο, ούτε να μας επιστήσουν την προσοχή επί οποιουδήποτε. Επί προσωπικού ο καθένας μπορεί να έρθει και να βοηθήσει με τον τρόπο του. Το να κάθεται απέναντι και να διεκδικεί αξιώματα φερόμενος ως σωτήρας, τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε πλάνο, ούτε όραμα, ούτε ιδέες.
-Για ποιες ιδέες να μιλήσουν; Θα έρθουν στον Απόλλωνα οι διοικήσεις των επιχορηγήσεων; Ενημερώστε τους ότι δεν υπάρχουν πλέον επιχορηγήσεις. Γιατί μπορεί να μην το ξέρουν ούτε αυτό.
-Υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για δύο παρατάξεις στον Απόλλωνα; Ο Απόλλων κινδυνεύει; Γιατί η πρώτη εμφάνιση του Βερβίτα από το 2009, ήταν όταν πέθανε ο Μολφέτας. Ηρθε στο γήπεδο με την κουστωδία για να δείξει «εγώ είμαι η επόμενη μέρα και τιμητής και θεματοφύλακας». Σήμερα ποια είναι η ανάγκη;
-Ποιο ενωτικό κλίμα, όταν έρχεται κάποιος και μιλάει για καρκίνωμα των γηπέδων;
-Δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν δύο παρατάξεις. Αξίζει στον Απόλλωνα η διοίκηση που έχει. Υπό τον Καμίση και τον Χαλκιόπουλο και τον Μιχαλόπουλο στην Απολλωνιάδα και το πλέον λογικότατο θα ήταν να μπουν νέα παιδιά μέσα και ηλικιακά και σαν μυαλά. Να γίνει η εξωστρέφεια και να συνεχίσει υπό τους παρόντες διοικητικούς ηγέτες και το ολοκληρωθεί το έργο τους. Αυτή είναι η λογική.
-Γιατί έρχονται οι άλλοι δεν έχω απάντηση, ούτε έχουν απαντήσει και οι ίδιοι. (παρέμβαση Καρατζά: «Δεν κάνουν κριτική στη διοίκηση. Ότι κάτι δεν πήγε καλά…»).
-Να πάμε στα δικαστήρια. Να αναλάβουν να πάμε στα δικαστήρια. Να δούμε θα ζημιωθεί ο Απόλλωνας, θα ωφεληθεί ο Απόλλωνας, θα ζημιωθεί ο Φραγκοπαναγιώτης; Δηλαδή οι τιμητές αυτοί οι κύριοι ξύπνησαν το 2016 μετά από χειμερία νάρκη 7 ετών και θυμήθηκαν πόσο στοίχησε το γήπεδο;
-Εγώ θεωρώ ότι κάποιος που έχει ένα όραμα λέει: «Εγώ παιδιά αυτά πιστεύω κάνετε λάθος. Θέλω ο Απόλλων να βγει στο τσάμπιονς λιγκ, γιατί δεν ξέρουν και τις κατηγορίες ποιες είναι.
-Στο παραλήρημά του ο Καραπάνος ξεχνάει κάποια πράγματα. Θυμίζω ότι έχω διατελέσει α' αντιπρόεδρος στην πρώτη διοίκηση Μολφέτα. Όταν ανέλαβα το κυλικείο παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος του Απόλλωνα λόγω του ασυμβίβαστου του αθλητικού νόμου και όταν ανέλαβα την κατασκευή των γηπέδων δεν ήμουν ούτε μέλος. Επειδή έχει αναφέρει σε μια επιστολή κάποια άρθρα, έχει πάρα πολύ χρόνο και διαβάζει τα καταστατικά και τους νόμους. «Αργία μήτηρ πάσοις κακίας», μιας και το έχουμε ρήξη στα ρητά. Παραιτούμε τότε και στις επόμενες εκλογές του 2011 επειδή ήμουν υπεύθυνος στις ακαδημίες και εκτιμώντας ο Μολφέτας τη δουλειά που είχε γίνει από εμένα και από κάποιους ανθρώπους, προφανώς ποτέ δεν ήμουν μόνος και ποτέ δεν έχω πει ότι τα έκανα εγώ, έγινε πρόεδρος στην Απολλωνιάδα. Παραιτήθηκα και από πρόεδρος της Απολλωνιάδας γιατί υπήρχε το ασυμβίβαστο με την Σφήκα όπου ήμουν προπονητής και είχα τσακωθεί τότε και με τον Χαλκιόπουλο για αυτό το θέμα.
-Εγώ είμαι στην ΚΑΕ διευθύνον σύμβουλος. Από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση είπα στο Σώμα ότι η θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε μια ανώνυμη εταιρία όπως είναι ο Απόλλωνας πρέπει να είναι αμειβόμενη. Εγώ δεν θέλω να είμαι αμειβόμενος από τον Απόλλωνα, δεν έχω υπάρξει ούτε θα υπάρξω. Είπα ότι πρέπει, εφόσον περάσουμε αυτή τη χρονιά, που την περάσαμε επιτυχώς με άθλους, η επόμενη μέρα να έχει τους χορηγούς, οι οποίοι θα έχουν λόγο στην κατάρτιση του ΔΣ της ΚΑΕ, είτε συμμετέχοντας σε αυτή είτε όχι και από εκεί και πέρα θα επιλέξουν τα πρόσωπα και τους ανθρώπους που θα τρέξουν και το αθλητικό κομμάτι και το διοικητικό και το οικονομικό, πάντα μαζί με τον Απόλλωνα. Πάντα μαζί με τη διοίκηση και εγώ μιλάω για διοίκηση Χαλκιόπουλου, Καμίση, δεν μιλάω για κάτι άλλο.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
-Εάν μου ζητηθεί βοήθεια πάνω σε αυτό προφανώς και θα τη δώσω. Η οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά δεν θα συμμετάσχω ούτε στο ψηφοδέλτιο του Ερασιτέχνη, ούτε της Απολλωνιάδας, γιατί δεν ήμουν πριν για να είμαι τώρα. Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι. Το τι έχουν προσφέρει εγώ και τι μπορώ να προσφέρω το γνωρίζουν και οι δύο πρόεδροι και οι χορηγοί, με τους οποίους έχουμε άριστη σχέση και πάρα πολύς κόσμος.
-Ο Μπλερ είχε πει κάποια στιγμή «Ρίξτε με ή βουλώστε το. Εγώ δεν ζητάω ούτε θέση ούτε οφίτσια, αυτοί τα ζητάνε. Ας έρθουν να τα πάρουν. Και ας αποφασίσουν τα μέλη του Απόλλωνα ποιο μοντέλο διοίκησης θέλουν.
ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Όταν ρωτήθηκε τι εννοούμε με όσα είπε για τη διαφάνεια, ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης απάντησε τα εξής
-Διαφάνεια σημαίνει κατ' εμέ ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του ΔΣ και όσων είχαν τη διάθεση να σπαταλήσουν συγκεντρωμένοι μια ώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, όχι όσο τακτά θα θέλαμε, να έρχονται στο συμβούλια και να ενημερώνονται για τα οικονομική κατάσταση, την πραγματική οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Ποια είναι τα έσοδα, τα έξοδα, τις οφειλές , τους διακανονισμούς και τι κάνουμε. Επίσης διαφάνεια κατ' εμέ και αυτό που εννοώ είναι ένα πρόγραμμα που έχει αγοραστεί εδώ και δύο χρόνια μπήκε και με την βοήθεια του Ηλία Χριστόπουλου και του Γιώργου Αθανασίου και κυρίως του Ανδρέα Χαρτά, που ήταν υπάλληλός μας, σε λειτουργία και σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα να χτυπάς ένα κουμπί και ξέρουμε τι χρωστάμε σε κάθε πιστωτή. Αυτό δεν υπήρχε και ντρέπομαι που στον Απόλλωνα, αυτό φτάσαμε στο σημείο να το θεωρούμε επιτυχία. Αν δείξω τι παραλάβαμε θα γελάσετε ή θα κλάψετε. Υπάρχει τεράστια ευθύνη. Ολο το λογιστήριο του Απόλλωνα ήταν στο γραφείο του Καραπάνου. Με την φιλοσοφία του Κώστα «κρυφά, εδώ αυτά έτσι, μη βγει τίποτα προς τα έξω και γίνει κάποια ζημιά». Ποια ζημιά έγινε; Όλα καθαρά. Αυτό σημαίνει διαφάνεια, όλα στο φως, όλα υπό έλεγχο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει και να ζητήσει κάτι και να το πάρει.
-Εφυγαν οι παίκτες φέτος, οι Αμερικανοί και βλέποντας την καρτέλα τους κανένας δεν αμφισβήτησε το παραμικρό. Εφυγαν με υπόσχεσή ότι θα πάρουν τα χρήματα τους εν ενθέτω χρόνο. Και ο Ντίλαρντ και ο Σάντλερ και ο Μέγιερ χωρίς κανένα πρόβλημα, όλοι. Βέβαια και τις προηγούμενες χρονιές γινόταν, αλλά όλα τα άλλα δεν υπήρχαν. Όταν έλεγες ότι στον Ζαφείρη χρωστάμε 1.000 και έσκαγε αγωγή 10.000.
-Αυτό σημαίνει διαφάνεια. Μη βάζουμε φαντάσματα. Μη λέμε ότι ο Καραπάνος που ήταν μέλος της διοίκησης ή ο αείμνηστος Μολφέτας ή ο Φραγκοπαναγιώτης που ήταν μέλος της διοίκησης έβαλε στην τσέπη λεφτά. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ αυτά.
-Η απέναντι πλευρά χωρίζεται σε δύο μέρη. Η μία το μέρος του Βερβίτα που κινούνται καφενειακά γύρω-γύρω και το άλλο μέρος ο Καραπάνος που κινείται επιστολιακά. Και στις δύο περιπτώσεις καμία κουβέντα για την ταμπακιέρα.
«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ
Ακόμη ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης μεταξύ άλλων είπε:
-Το κούρεμα δεν μπορεί να γίνει μονομερώς. Πρέπει να συμφωνεί ο πιστωτής. Τι σημαίνει ολοσχερώς. Να το δούμε. Προφανώς όταν έχω απέναντί μου τον Καμίση, τον Χαλκιόπουλο και ο Σύλλογος να προοδεύει, προφανώς από τον πλούτο του Συλλόγου ευελπιστώ κάποια στιγμή να αποπληρωθεί το όποιο χρέος. Όταν λοιπόν πάψουν να υφίστανται άνθρωποι που μπορούμε να παράξουμε και για τον Απόλλωνα και για την ευρύτερη κοινωνική ομάδα και πάψει αυτό και απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο που ο τρόπος που βρήκε να διεκδικήσει τα χρήματα που αποδεδειγμένα του οφείλονται και αυτού, είναι η αγωγή προφανώς σου δείχνει τον δρόμο πώς θα πας. Προφανώς και θα πάω με τον τρόπο που ξέρει.
Ερωτώμενος ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης τι θα κάνει με τα 110.000 ευρώ, που ισχυρίστηκε ότι είναι οι τόκοι από τα χρήματα που έβαλε για την κατασκευή των προπονητηρίων και τόνισε ότι δεν θα τα διεκδικήσει όσο στη διοίκηση του Απόλλωνα είναι ο Φίλιππος Καμίσης και ο Σωτήρης Χαλκιόπουλος, εάν στις εκλογές του Ερασιτέχνη υπερισχύσει η παράταξη του Γιάννη Βερβίτα είπε:
-Εχεις αποδεδειγμένα μια προσφορά και έχει βρεις του τρόπους να γίνει η αποπληρωμή όσο το δυνατόν ηπιότερα για τον Σύλλογο. Εχεις κάποιους ανθρώπους απέναντι που αύριο το πρωί ο Θεός Απόλλων τυφλώνεται και λέει θέλω αυτούς να με διοικήσουν. Και διοικούν, οι οποίοι για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο ως άξονα, μοχλό, προεκλογικό λάβαρο έχουν το κεφάλι του Φραγκοπαναγιώτη. Και εμένα περιμένεις ότι αυτούς τους ανθρώπους θα πω για το Θεό Απόλλωνα εγώ δέχομαι τη λάσπη, τη συκοφαντία, ότι μπορείς να φανταστείς απερίγραπτο. Τι θα κάνω σαν καλός Χριστιανός μέρες που είναι θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο να με βαρέσουν. Όχι. Θα ακολουθήσω τα πεπραγμένα του διοικητικού τους ηγέτη. Επέλεξε συγκεκριμένο τρόπο, συγκεκριμένο τρόπο θα βρει απέναντί του. Τον προκαλώ και τον παρακαλώ να αναλάβει. Για να λογαριαστούμε. Εφόσον απέναντί μου είναι άνθρωπος που έχει κάνει αγωγή στον Απόλλωνα, ο μόνος τρόπος για να συνεννοηθώ μαζί του είναι να κάνω και εγώ αγωγή.
-Ο Καραπάνος είπε «όχι» παλιότερα στη συμμετοχή Βερβίτα. Εμένα μου είναι αδιάφορο. Όπως είναι και σήμερα. Όταν του είπαν δεν χωράς έκανε αγωγή.
ΓΙΑ ΤΗΝ…ΠΡΟΙΚΑ ΜΠΑΤΗ
Στην ερώτηση για τι εννοούσε με την προίκα Μπατή ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης απάντησε: «Ο Μπατής είχε δύο ετών, λύθηκε παίρνοντας τα οφειλόμενα -2.000. Χρωστούσαμε 18.000. Και ο Σιγκούνας και ο Γεωργαλής είχαν συμβόλαια για φέτος.
Όταν ζητήθηκε από τον Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν είπε ότι ο Κώστας Καραπάνος παρέδωσε λίστα με οφειλές 214.000 και βρήκαν 250.000 απάντησε ότι η διαφορά οφειλόταν σε μη καταγεγραμμένες οφειλές αναφέροντας το παράδειγμα με τον Ζαφείρη.
ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Στην επισήμανση στον Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη ότι ο πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος έκανε το εξής σχόλιο: « Είναι προσωπική του επιλογή, εγώ δεν είχα θέμα. ( ο Καρατζάς είπε: «Ισως κουράστηκε με όλα αυτά»). Πάντως ο πρόεδρος ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη οι διοικητικοί ηγέτες του Απόλλωνα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΜΟ
ΠΑΛΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ;
Θέσαμε στη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη σε όλους την ερώτηση που κάνει ο κόσμος «Γιατί τσακώνονται πάλι στον Απόλλωνα;». Αναλυτικά μας είπαν:
Φραγκοπαναγιώτης: «Είσαι σπίτι σου και κάθε μέρα ο γείτονας σου πετάει σκατά, έξω από την πόρτα σου. Καθαρίζεις την πρώτη φορά. Καθαρίζεις την δεύτερη, την τρίτη, τι θα κάνεις μετά; Κάποιος τσακώνεται και με τον τοίχο. Φταίει ο τοίχος; Ο Βερβίτας ότι και να έχει πει ότι και να έχει κάνει, αν εξαιρέσεις την αγωγή, κακό στον Απόλλωνα δεν έχει κάνει. Δεν βγήκε έξω ποτέ να δημιουργήσει θέμα».
Καμίσης: «Εμείς σαν διοίκηση δεν απαντήσαμε ποτέ σε προκλήσεις και χυδαιολογίες απέναντι στη διοίκηση και στα μέλη μας. Απαντήσαμε μόνο με πράξη και έργα, τα οποία θα φανούν και στον επόμενο χρόνο περισσότερο. Τώρα το ότι εκτοξεύουν εναντίον του Φραγκοπαναγιώτη κάποια πράγματα, τα οποία ήταν υποχρεωμένος τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο να απαντήσει γιατί πριν ενάμιση χρόνο όλα ήταν καλά. Σαν διοίκηση θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα το ανακοινώσουμε μαζί με τους υποψήφιους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο και θα προχωρήσουμε στο έργο που έχουμε μπροστά μας.
Καρατζάς: «Δυστυχώς, ενώ η διοίκηση αυτή έχει πετύχει και το μόνο που θα έπρεπε ήταν να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν για να προχωρήσουμε περαιτέρω και αυτοί μπορούσαν να έρθουν και ο Καραπάνος και ο κ. Βερβίτας, υπό ομαλές συνθήκες, επέλεξαν αυτοί επίθεση. Όχι κριτικάροντας τα πεπραγμένα της διοίκησης, αλλά ξεθάβοντας ένα θέμα, που κατά την άποψή μου είναι λυμένο και με στοιχεία που υπάρχουν, το θέμα του γηπέδου βάλλοντας μόνο κατά το πρόσωπο του Φραγκοπαναγιώτη. Δεν επέλεξε αυτή η διοίκηση να τσακωθεί. Αυτή επιτέθηκαν χωρίς επιχειρήματα στη διοίκηση. Ο Καραπάνος ήταν στη διοίκηση και σηκώθηκε και έφυγε.
Χαλκιόπουλος: «Ποιοι τσακώνονται; Ερωτώ ποιοι από τη σημερινή διοίκηση έχουμε τσακωθεί; Εχουμε αναφερθεί κατά κάποιοι συγκεκριμένα; Μας έχουν στείλει από πέρυσι το Μάιο επιστολή που μας κατηγορούν για μικρομάγαζα, ηθικό ανάστημα. Ποιος έχει τσακωθεί; Υπάρχει μια πλευρά που τσακώνεται με όλους και υπάρχει η από εδώ πλευρά, η διοίκηση του Απόλλωνα, που δεν έχει τσακωθεί με κανέναν. Για έναν τσακωμό χρειάζονται δύο πλευρές. Αυτοί τσακώνονται μόνοι τους. Αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν κάνει κίνηση για να πάρουν τον Ερασιτέχνη έχουν προσκληθεί πάνω από 5 φορές τον τελευταίο χρόνο επίσημα να έρθουν στα ΔΣ να καταθέσουν τις απόψεις τους και το μόνο που έχουν κάνει είναι να βγαίνουν στις εφημερίδες με δηλώσεις ή με επιστολές και να μας κατηγορούν. Αρα ποιοι τσακώνονται;»
Χριστόπουλος: «Ο Κώστας Καραπάνος ήταν αυτός που ξαφνικά έθεσε θέμα Φραγκοπαναγιώτη στο ΔΣ. «Ή αυτός ή εγώ». Δεν το έθεσε ο Γιάννης αυτό. Ο Γιάννης μπορεί να είναι ο χειρότερος άνθρωπος, αλλά έχουμε υποχρέωση σαν μέλη του ΔΣ να τον υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Είναι απλός ο λόγος: Γιατί είναι επαγγελματίας έχει μια επιχείρηση 50 χρόνων και οφείλουμε οι υπόλοιποι να υπερασπιστούμε και την επιχείρησή του γιατί όχι μόνο πρόσφερε, αλλά κινδυνεύει κιόλας. Δεν μπορεί να ακούει όλη η Πάτρα ότι είναι απατεώνας. Πώς θα πάει να δουλέψει; Είναι ένας επαγγελματίας καταξιωμένος στο χώρο. Αν έχει να πει οτιδήποτε εναντίον του να έρθει να το πει. Αν δεν έχει πρέπει να το σταματήσει το θέμα εδώ. Ότι του είπαμε ακριβώς και στο ΔΣ. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις με αποκλεισμούς. Τι πάει να πει «Εγώ ή ο Φραγκοπαναγιώτης. Σε λίγο καιρό μπορεί να πει «Εγώ ή ο Καμίσης, ή εγώ ή Χαλκιόπουλος ή κάποιος άλλος». Τι πάει να πει εγώ ή ο άλλος; Χωρίς να πει κανένα στοιχείο απολύτως. Παρόλο που το παρακαλέσαμε. Είπε «φεύγω ξεχάστε με». Και ξαφνικά γυρνάει ανάποδα.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΑΣΠΕΣ»
Ο Γιώργος Καρατζάς έκανε και την εξής τοποθέτηση: «Υπάρχουν δύο λάσπες. Μια λάσπη ότι το γήπεδο κόστισε υπερβολικά. Και η δεύτερη ότι στον Φραγκοπαναγιώτη δεν οφείλονται χρήματα. Στην αρχή αμφισβητούντο οι τιμές μονάδες, αλλά με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτό καταρρίφθηκε και δεύτερον οι ποσότητες. Εμφανίστηκε μια επιμέτρηση κάποιου συναδέλφου ανυπόγραφη που έλεγε ότι οι ποσότητες ήταν μικρότερες, ζητήσαμε να μας την φέρουν υπογεγραμμένη, αλλά ποτέ δεν ήρθε. Υπάρχει ενυπόγραφη από μηχανικό που συνέταξε τη μελέτη, που έλεγε ότι η ποσότητα (σίδηρου) ήταν λίγο μεγαλύτερη. Γιατί η προσφορά που είχε δώσει ο Φραγκοπαναγιώτης ήταν από μια προμελέτη και όχι από οριστική μελέτη. Ολο υπονοούμενα-υπονοούμενα εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες, δεν φέρνουν μια επιμέτρηση υπογεγραμμένη από κάποιο μηχανικό ή από το Επιμελητήριο. Ο Καραπάνος λέει ότι εγώ πονηρά σκέφτομαι, ας φέρει από συναδέλφους. Το θέμα κόστους γηπέδου είναι λυμένο. Νόμιζε λέει ο Γιάννης Βερβίτας ότι το κόστος θα ήταν 70.000 ευρώ και εάν γνώριζε ότι το κόστος θα ήταν 130.000-140.000 θα έκανε δημοπρασία. Μα κοροϊδευόμαστε; Υπήρχαν λεφτά στον Απόλλωνα για να κάνει δημοπρασία για ένα τέτοιο έργο; Χρωστάγαμε. Απλώς δεν θα κάναμε σκέψεις για να κάνουμε γήπεδο. Φτιάξαμε γήπεδο από το τίποτα. Ευτυχώς που νοίκιασε το κυλικείο και μας κατηγορούν και για αυτό, ενώ έπρεπε να κατηγορούν τις προηγούμενες διοικήσεις και επί Βερβίτα γιατί είχαν αφήσει το κυλικείο ανοίκιαστο. Με τον τρόπο αυτό ο Απόλλων κατέφερε να μειώνει σιγά-σιγά το χρέος του και είχε εξασφαλίσει ότι θα έπαιρνε το ενοίκιο. Επιπλέον είναι ο μόνος ίσως μισθωτής στην Ελλάδα που δεν ζήτησε μείωση του ενοικίου, αλλά σαν βλάκας έχει δεχτεί αύξηση 5% το χρόνο και για αυτό κατηγορείται ο Φραγκοπαναγιώτης.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΛΦΕΤΑ
Ακόμη ο Γιώργος Καρατζάς εξήρε τον αείμνηστο Ανδρέα Μολφέτα λέγοντας: «Πρέπει ο Απόλλων να χρωστάει μεγάλη χάρη στον αείμνηστο Ανδρέα Μολφέτα, αν δεν ήταν αυτός με το κύρος του, τον αυθορμητισμό του, ούτε ΚΑΕ θα μπορούσαμε να είχαμε συστήσει, ούτε τα υπόλοιπα πράγματα που έγιναν επί των ημερών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου