Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή έγινε... blogger

Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή έγινε... blogger - Κεντρική Εικόνα
Δίνει συμβουλές πρόληψης και με προσωπική επαφή βοηθάει γυναίκες με καρκίνο του μαστού
Αφοσιωμένη στο λειτούργημα της Ιατρικής είναι τα τελευταία χρόνια η Νατάσα Παζαΐτη, φροντίζοντας με κάθε τρόπο να αποδεικνύει πόσο δραστήρια είναι και πόσο αγαπά την επιστήμη που υπηρετεί.
Πάντα στο πλευρό των γυναικών, η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησε μια επιθυμία της,δημιουργώντας τη δική της ιστοσελίδα, με στόχο την πρόληψη, αλλά και την υποστήριξη των γυναικών που νοσούν από κάποια πάθηση του μαστού.

Μέσα από το νέο της εγχείρημα, το οποίο επιμελήθηκε προσωπικά, δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ένα ακόμα ιατρικό site, αλλά μια σελίδα μέσω της οποίας κάθε γυναίκα θα έχει προσωπική επαφή με την ίδια και κάθε απορία θα βρίσκει απάντηση όχι μόνο από μια γιατρό, αλλά και από κάποια που καταλαβαίνει απόλυτα τις γυναίκες. Αυτό προσπαθεί να κάνει ξεκάθαρο η κ. Παζαΐτη μέσα από λίγες κουβέντες που γράφει για να παρουσιάσει το natasapazaiti.gr.

«Σαν γυναίκα, καταλαβαίνω τα συναισθήματα, τους φόβους και τις σκέψεις που δημιουργούνται σε μια άλλη γυναίκα όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εκτός από την ιατρική προέκταση της νέας της πραγματικότητας, κατανοώ και τους νέους δρόμους ανησυχίας και αβεβαιότητας που ανοίγονται μπροστά της σε σχέση με την οικογένεια, το περιβάλλον και το μέλλον της. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και μοναδική. Χτίζοντας μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, ο εκάστοτε γιατρός πρέπει να συμπορεύεται με την ασθενή και να προσπαθεί να εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα προς γρήγορη κι ανώδυνη ανάρρωση, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά», γράφει χαρακτηριστικά.
Η πρώην πρώτη κυρία φροντίζει προσωπικά την κάθε λεπτομέρεια στο site της, ώστε να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη σχέση της με τις ασθενείς. Τις ενθαρρύνει να συζητούν ανοιχτά τις λεπτομέρειες των συμπτωμάτων που βιώνουν και να λύνουν όλες τις απορίες τους, για να νιώθουν τη σιγουριά που επιβάλλεται. Ετσι, έχει φροντίσει τα προσωπικά της στοιχεία, όπως το τηλέφωνο και το e-mail της, να είναι διαθέσιμα σε όποια γυναίκα το επιθυμεί.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι, παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει, παρακολουθεί τους προσωπικούς της λογαριασμούς και απαντά η ίδια σε κάθε τι που της ζητείται.
np_cv
  ΕΠΙΔΙΩΞΗ 
Στόχος της γιατρού είναι όχι μόνο να αντιμετωπίζεται μια ασθένεια με τις μεθόδους της σύγχρονης Ιατρικής, αλλά και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η ασθενής να νιώθει καλά και να λύνονται τυχόν προβλήματα που επηρεάζουν την ψυχολογία της. Βασική αρχή της κ. Παζαΐτη άλλωστε είναι ότι ο ψυχολογικός παράγοντας μπορεί να είναι καθοριστικός στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία μιας ασθένειας.
Η ίδια ενημερώνει επίσης τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της για την ειδίκευσή της, που είναι το τεστ ΠΑΠ μαστού, η ογκοπλαστική, η επανορθωτική χειρουργική του μαστού και το ιατρικό τατουάζ θηλής. Μόλις κάποιος επισκεφθεί το site της κυρίας Παζαΐτη μπορεί να τη δει εν ώρα καθήκοντος είτε μέσα από φωτογραφικό υλικό είτε ακόμα και με βίντεο που έχει αναρτήσει.
Στα βιντεάκια αυτά, η ίδια εξετάζει ασθενείς και παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τη δουλειά της.Ετσι,η έρευνα, η μεγάλη προϋπηρεσία της, η σκληρή δουλειά και το ενδιαφέρον της για τις παθήσεις του μαστού δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.
Δεν αφήνουν περιθώρια για απορίες και σίγουρα η ανθρώπινη προσέγγιση της κ. Παζαΐτη «σπάει» την απρόσωπη εικόνα της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού.
Νέα προσθήκη στο βιογραφικό της
Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη συνεργάζεται με κορυφαίες κλινικές, που παρέχουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να πραγματοποιούνται εξετάσεις και επεμβάσεις.
Στο ήδη πλούσιο βιογραφικό της προστέθηκαν και πιστοποιήσεις, που της επιτρέπουν να κάνει ένα βήμα παραπάνω στη χειρουργική στήθους.
Συγκεκριμένα, μετά την πιστοποίηση που έλαβε το 2014 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειρουργικής Στήθους, μόλις τον προηγούμενο μήνα πήρε πιστοποίηση και για υπερήχους στήθους από το North Bristol NHS Trust - Southmead Hospital.
Η Νατάσα Παζαΐτη ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας, στο τμήμα της Ιατρικής, από όπου και αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.
Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου, στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω με «micropigmentation» στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, διετέλεσε επιστημονική συνεργάτις στη Μονάδα Μαστού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου