Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Το βλέμμα που τα «λέει» όλα… (ΦΩΤΟ)


Με ένα μειδίασμα στα χείλη ήταν ο Κώστας Καραμανλής χθες, 22/7, στην βουλή για την ψήφιση του εκλογικού νόμο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν
ανέβηκε στο βήμα της Βουλής είπε τα καλύτερα λόγια για τον αγαπημένο του παππού και πρώην πρωθυπουργό της χώρας: «Η Δημοκρατία στη χώρα μας επανήλθε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδήγησε τη χώρα στην Ευρώπη, την πολιτική σταθερότητα, στη Μεταπολίτευση, όπου η χώρα είχε τις προϋποθέσεις για να κάνει το μεγάλο άλμα. Τις ίδιες προϋποθέσεις χρειαζόμαστε σήμερα, για να κρατήσουμε τη χώρα μας φάρο ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή μας. Οι αξίες που ενέπνευσαν οι προηγούμενοι ηγέτες, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες από ποτέ».
Ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος με την απλή αναλογική, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνομιλητές του και τάσσεται υπέρ του μπόνους στο πρώτο κόμμα.
Σύμφωνα με τη «Real News», ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως «η χώρα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ σταθερές κυβερνήσεις». «Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω κερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ιταλοποίηση της ελληνικής Βουλής», λέει.
Αν εφαρμοστεί ένα τόσο αναλογικό σύστημα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ακόμη και 10-11 κόμματα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ενδεχομένως και πάνω από τέσσερα κόμματα για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. «Αυτό γινόταν στην Ιταλία και κάθε τρεις και λίγο πήγαιναν σε εκλογές»,σχολιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου