Σάββατο 9 Ιουλίου 2016


MPIRMPA

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΙΡΜΠΑ: «Ο σκοταδισμός και ο λαϊκισμός της δημοτικής αρχής Πελετίδη κόβει το νήμα στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ υπονομεύοντας μια κατάκτηση της πόλης"

Αφού οι ίδιοι εκτροχίασαν τον προϋπολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ με παχυλές αμοιβές (26.000/εξάμηνο του κ.Καζάκου για να μην χάσει και τη σύνταξη), με ακριβές παραγωγές κλπ τώρα επικαλούνται οικονομικούς λόγους και αποφασίζουν την απαξίωση και τον αργό θάνατο της δραματικής σχολής!!!
Καταργούν το προπαρασκευαστικό έτος και δεν θα κάνουν εισαγωγικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη!!
Αρνούνται να κάνουν απολογισμό του έργου της δραματικής σχολής και αξιολόγηση (αποφοίτων-καθηγητών-διευθύντριας) που φέτος έβγαλε τους πρώτους απόφοιτους και κατά γενική ομολογία των παροικούντων την Ιερουσαλήμ στέκονται επάξια και ολοκληρωμένα στα της θεατρικής πράξης.
Με πρόσχημα την ανωτατοποίηση της σχολής και την ένταξη της στο Πανεπιστήμιο της πόλης για δημόσια και δωρεάν θεατρική εκπαίδευση, θέση άμεσης διεκδίκησης που κανείς δεν διαφωνεί καταστρέφουν την ιδανική πρώτη ύλη που υπάρχει και λειτουργεί με αξιοζήλευτη επιτυχία πανελλαδικά. Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του!!
Για να σιγουρευτούν διαλύουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ το πρόγραμμα σπουδών που υπάρχει δια μέσου των «δεσμεύσεων» και της δήθεν συλλογικής ιεραρχίας που είναι κενές περιεχομένου γιατί ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής δηλώνει «το σύστημα εκπαίδευσης του θεάτρου συνόλου δεν το ξέρει και δεν μπορεί να το υπηρετήσει»!! Κάνοντας μάλιστα «αντίσταση» δεν καταδέχτηκε ούτε ένα πτυχίο να δώσει στη γιορτή αποφοίτησης!!
Έτσι αναλαμβάνει ο κύριος Πελετίδης τα πάντα όλα! Αρχής γεννωμένης από τη χθεσινή συνεδρίαση που κατάργησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τερζή όπου προέδρευε ο ίδιος για να περάσει χωρίς προβλήματα η γραμμή!! «πας μη ΚΚΕ βάρβαρος, απολίτιστος και εχθρός»!!
Συγκρατηθείτε η παλέτα του πολιτισμού δεν είναι μονόχρωμη, μονόχνοτη και γκρίζα έχει κι άλλα χρώματα.
Τέλος επειδή έχετε πάρει διαζύγιο με τη διαλεκτική και την ιστορία εδώ και καιρό, σας θυμίζω ότι και η κρίση όπως όλες οι κοινωνικές αντιθέσεις και αντιφατικότητες είναι πηγή έμπνευσης για τη τέχνη (θέατρο, μουσική, ζωγραφική κ.λ.π.) άρα μην αναμασάτε ότι υπάρχει δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ουρανία Μπίρμπα
Δημοτική Σύμβουλος ΡΑΠ, Μέλος Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου