Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

fofi

Μέγα φιάσκο της Φώφης στην Πάτρα!

Σε φιάσκο μεγατόνων εξελίχθηκε η επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα, καθώς αυτή όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος εξελίχθηκε σε πολιτικό και επικοινωνιακό φιάσκο.
Αιτία, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ή επέλεξαν κάποιοι να κινηθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και να χειριστεί πολιτικά θέματα πρωτίστως τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ακόμα και να αλλοιωθούν πρωτοβουλίες και το περιεχόμενο συσκέψεων.
Η… κακή ημέρα για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, της οποίας το πρόγραμμα διαμόρφωνε πρώτα απ’ όλα για προσωπικό πολιτικό όφελος ο βουλευτής Θ. Παπαθεόδώρου, άρχισε από το πρωί, καθώς η κ. Γεννηματά κατόρθωσε από το πουθενά, στην επίσκεψή της στην αιρετή περιφέρεια με μια και μόνο δήλωση να κάνει «τούρκο» τον Δήμαρχο της Πάτρας Κ. Πελετίδη.
Η επιλογή της κ. Γεννηματά να εκφράσει την «συμπαράστασή της στους πολίτες της Πάτρας , στον αγώνα τους για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου» από την αιρετή περιφέρεια, προκάλεσε έντονη δυσφορία αλλά και διάθεση κήρυξης πολέμου από τη Μαιζώνος , καθώς θεωρήθηκε πως ο χρόνος και ο τόπος που συνέβη αυτό μόνο τυχαίος δεν ήταν, ενώ έκανα λόγο για πολιτική αβάντα.
Ως υπεύθυνο για τον σκηνικό πους στήθηκε και την προσπάθεια σπέκουλας στο θέμα του θαλασσίου μετώπου από την κ. Γεννηματά, θεωρούν τον κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε πάρει επάνω του όλο το πρόγραμμα και τις κινήσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ίδια ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά και ως η νούμερο ένα στο κόμμα, δεν έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες.
Το πάρτι των λαθών και των γκαφών συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης – σύσκεψης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, με αντικείμενο την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη , η οποία πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο προχθές το μεσημέρι.
Εκεί, από το πουθενά και χωρίς να είναι καν προσκεκλημένος, εμφανίστηκε ο ..ενεργός πολίτης και Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Τζανάκος, ο οποίος ζήτησε και πήρε το λόγο , με την ανοχή του αυτοδιορισμένου Αχαιάρχη για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Pαπαθεοδώρου.
Έκπληκτοι οι συμμετέχοντες άκουσαν τον κ. Τζανάκο να αναφέρεται στο ένδοξο πολιτικό και αυτοδιοικητικό του παρελθόν επί εποχής Καράβολα και την ΠΑΣΟΚική του καταγωγή και συγχρόνως να αναδεικνύεται σε εκφραστή της προσπάθειας για την διεκδίκηση και παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της σύσκεψης.
Στην προσπάθεια του προέδρου του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα να επαναφέρει τη σύσκεψη στην προγραμματισμένη ατζέντα, ακολούθησαν τρελές καταστάσεις, με τον κ. Τζανάκο να βγαίνει εκτός εαυτού και τον κ. Παπαθεοδώρου να προσπαθεί να τον αβαντάρει με σκοπό η όλη διαδικασία με την ανοχή της κ. Γεννηματά να καπελωθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Το πολιτικό και επικοινωνιακό στραπάτσο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, καθώς με ευθύνη του Θ. Παπαθεοδώρου, έγινε προσπάθεια – προκειμένου να ωφεληθεί αυτός πολιτικά και να συντηρήσει σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ - η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί σε μεμονωμένα τετ α τετ, κάτι το οποίο ουσιαστικά απέφερε την υποβάθμιση της παρουσίας της στην Πάτρα σε ότι αφορά την προβολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου