Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Απίστευτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αντιεξουσιαστών και κατά της αστυνομίας

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι διαφωνεί με τις ενέργειες τις αστυνομίας και την «ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης».

– Είχαν προηγηθεί συλλήψεις αντιεξουσιαστών και επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη.

– Ως αντίποινα στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Δείτε την απίστευτη ανακοίνωση και διαβάστε όλη την ιστορία:

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ σε κτίρια που γινόταν κατάληψη
Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην ‘Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα 8όροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης.
Αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη για αντίποινα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας.
Οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως κατέλαβαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ως απάντηση στο πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων-μεταναστών.
Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών
«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».