Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Υπάρχει καρναβαλικό γκρουπ που θα σπάσει τα… κοντέρ με 5.000 άτομα;


Πόσα θα είναι τα πολυάριθμα γκρουπ και σε τι επίπεδο θα κυμανθεί στο φετινό καρναβάλι το όλο φαινόμενο…

Τα πολυάριθμα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού κάνουν και φέτος αισθητή την παρουσία τους και σίγουρα θα κάνουν εντύπωση στις δύο μεγάλες παρελάσεις που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.
Πρόκειται για πληρώματα που έχουν ξεπεράσει αρκετά το όριο των ατόμων που θέτει η καρναβαλική επιτροπή και αποτελούνται κυρίως από νεαρούς καρναβαλιστές που βγαίνουν για να περάσουν καλά, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα που πλαισιώνουν το καρναβάλι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κανόνα του Πατρινού Καρναβαλιού, το όριο των ατόμων που θα πρέπει να έχει το κάθε πλήρωμα, δεν ξεπερνά τα 300 άτομα. Τα πληρώματα αυτά το ξεπερνούν δύο, τρεις ή και παραπάνω φορές, αφού υπάρχουν κάθε χρόνο γκρουπ που έχουν το τετραπλάσιο ή τον πενταπλάσιο αριθμό από αυτόν που ορίζουν οι ιθύνοντες ως όριο.
Το γκρουπ πάντως που στο φετινό καρναβάλι έχει ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλο ως υπεράριθμο, πρόκειται να παρελάσει με πάνω από… 5.000 άτομα, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα ακόμα κάνει εγγραφές! Από εκεί και πέρα υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία με τέσσερα πληρώματα που το ακολουθούν, χωρίς όμως να το συναγωνίζονται.
Γκρουπ ο αριθμός των οποίων θα κυμανθεί από 2.000 με 2.500 άτομα, με ορισμένα από αυτά ενδεχομένως να φτάσουν και τα 3.000. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι τιμές των στολών που δίνουν τα πληρώματα αυτά κυμαίνονται περίπου από τα 20 έως τα 30 ευρώ.
Αισχροκέρδεια θα πείτε και όλα τα σχετικά... Μη βιάζεστε όμως να αποδώσετε χαρακτηρισμούς. Το γεγονός ότι οι επιτελείς των πληρωμάτων αυτών κατεβάζουν τόσο κόσμο, δείχνει σύμφωνα με πολλούς, την επικοινωνιακή τους δεξιότητα ή ακόμα και την επιχειρηματική τους δεινότητα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής είναι δικαίωμα του καθενός να βλέπει με τον τρόπο που θέλει αυτός το Πατρινό Καρναβάλι. Ακόμα και αν αυτός είναι ένας τρόπος για να γίνει κάποιες χιλιάδες ευρώ πιο πλούσιος...
(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου