Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Παραμένουν υπό περιορισμό στο λιμάνι οι 113 πακιστανοί- "Ασαφές" για την ώρα το μέλλον της μεταφοράς τους



 Πρωινό με γάλα, τσάι, σάντουιτς και μπουκαλάκια νερό είχαν την ευκαιρία να λάβουν και σήμερα το πρωί, οι 113 μετανάστες που παραμένουν στο νέο λιμάνι της Πάτρας και σε μια αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ που διαμορφώθηκε αρχικά για να γίνουν οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ ξανά σε υπνωτήριο, με υπνόσακους και κουβέρτες.
Το thebest.gr καταγράφει καρέ καρέ όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο νέο λιμάνι και για τους 113 μετανάστες που κλήθηκαν να πληρώσουν 5000 ευρώ ο καθένας για ένα εισιτήριο, για ένα καλύτερο "αύριο" και κινδύνευσαν ακόμη και να πνιγούν...
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το που θα προωθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Η τελική απόφαση της εισαγγελίας για το αν θα διωχθούν ή όχι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Στο θέμα έχει εμπλακεί και η εισαγγελία Πειραιά.
Η αρχική ενημέρωση ήθελε στις 09.00 το πρωί της Πέμπτης να αναωρούσαν για κέντρα φιλοξενίας εκτός νομού Αχαΐας, ωστόσο οι ώρες περνούν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, για το πού και πότε.
Το πρωί της Πέμπτης το thebest.gr μίλησε με τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ. Ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε πως βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σε κάθε ανάγκη των μεταναστών που έφθασαν στο λιμάνι μετά από ταλαιπωρία στη θάλασσα και όταν το πλοίο που τους μετέφερε εξέπεμψε sos ανοιχτά της Κέρκυρας.
Ο κ. Κοντοές μας ενημέρωσε πως έχουν γίνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για αυτούς τους ανθρώπους, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η προωθησή τους σε οργανωμένες δομές. Επί της ουσίας οι 113 πακιστανοί είναι υπο περιορισμό στο νέο λιμάνι.
Αξίζει να αναφέρουμε και τη μεγάλη εμπλοκή και συμβολή όλων των ανδρών και γυναικών του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας στην προσπάθεια ανακούφισης αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

(Πηγη:thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου