Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πάνω από 2.500 αυτοαπασχολούμενοι παρέδωσαν τα μπλοκάκια τους



Η βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους έχει οδηγήσει αρκετούς στο να «κλείσουν» τα βιβλία τους και να αποχαιρετήσουν τα λεγόμενα μπλοκάκια.
Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμφέρει περισσότερο να κάθονται, παρά να έχουν στην κατοχή τους μπλοκάκια, αφού τα ποσά που ενδέχεται να κερδίζουν είναι υποχρεωμένοι να τα δίνουν στους φόρους που έχουν επιβληθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν εργοδότη και να κλείσουν τα βιβλία τους, παίρνοντας την ασφάλισή τους σε επίπεδο μισθωτού ή να ξεκινήσουν έναρξη επαγγέλματος σε γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συνεχίζουν την δραστηριότητά τους εμφανιζόμενοι ως εργαζόμενοι από άλλη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τους πρώτους μήνες του 2017 πάνω από 2.500 αυτοαπασχολούμενοι που είχαν έδρα στην Πάτρα, προτίμησαν να κλείσουν τα βιβλία τους,συνέπεια των αλλαγών που έχουν περιέλθει στον τρόπο φορολογίας τους. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, αναφέρουν ότι αν δεν αλλάξει η φορολογία ο αριθμός θα αυξηθεί.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου