Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητάει την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»!


Κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού

Το έκδηλο ενδιαφέρον του για το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας εκδήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ζητάει από την Υπουργό να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της σχετικά με τα έργα αποκατάστασης που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου της Αχαΐκής πρωτεύουσα.
Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου τεκμηριώνονται ως εξής:
«Βασικό αναπτυξιακό στοιχείο για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας χαρακτηρίζεται, αναμφίβολα, ο πολιτισμός μας. Εξ’ άλλου, τα μνημεία μας είναι μεγάλο μας κεφάλαιο, όπως επίσης και η ομορφιά αυτού του τόπου. Γύρω από αυτά τα μνημεία μπορούν να συνυπάρξουν υγιείς δράσεις των πολιτών που μπορούν να προσφέρουν ανάπτυξη και προκοπή. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας και της πραγματικής βιώσιμης ανάπτυξης.
Επειδή,  πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για το θέατρο «Απόλλων», προκειμένου το επόμενο διάστημα να ανακαινιστεί.
Επειδή, με τη σωστή προετοιμασία και τις κατάλληλες μελέτες, θα κατορθώσει να υλοποιήσει νέα έργα, ώστε να γίνει η Δυτική Ελλάδα μία ελκυστική Περιφέρεια Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Α. Κατσιφάρας».
Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής έχει καταθέσει τα δύο κατωτέρω συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Υπουργό:
1.Είναι έργο προτεραιότητας για το Υπουργείο η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» Πάτρας;
2.Επίσης είναι έργο προτεραιότητας η ενοποίηση των χώρων του αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας με την ευρύτερη περιοχή του κτήματος του ΕΘΙΑΓΕ και του περιβάλλοντος χώρου;
(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου