Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

kanakari 3

ΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Η Κανακάρη Α’ συνάντησε… την Κανακάρη Β’!!! Μέχρι τέλος του 2016 οι κύριες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί

Λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας και ευκαιρίες για αναβάθμιση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, αναμένεται να δώσουν δύο νέες οδικές αρτηρίες που κατασκευάζονται και πρόκειται σύντομα να δοθούν σε χρήση.
Ειδικότερα, η κατασκευή της μικρής περιμετρικής και η διάνοιξη της κεντρικής οδού Κανακάρη προς την νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, επιτρέπουν στον δήμο να προχωρήσει σε μερική πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, που διασχίζει την «καρδιά» του κέντρου της Πάτρας.
Η διάνοιξη της οδού Κανακάρη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους! Μάλιστα πριν μερικές ημέρες το τμήμα Α …. «είδε» το τμήμα Β!
Τα έργα διάνοιξης έχουν ολοκληρωθεί, απομένουν κάποια έργα για την ασφάλεια και φυσικά τα αντιπλημμυρικά.
Σύμφωνα με όσα έχουν σχεδιαστεί, η οδός Κανακάρη θα μετατραπεί, αφού πρώτα αντιδρομηθεί, στη βασική οδική αρτηρία εξόδου προς την νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, ενώ ένας ακόμη κεντρικός δρόμος της Πάτρας, η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και αυτή και θα γίνει η βασική είσοδος από την Πατρών - Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, η αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2017, αφού χρειάζεται να γίνει εκ νέου ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών.
Μετά τη διάνοιξη της Κανακάρη θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μερική πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από την οδό Αράτου έως την οδό Γούναρη, υπό την προϋπόθεση ότι το έργο θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Ουσιαστικά, το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Μαιζώνος θα είναι παράλληλο με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μέσα στο κέντρο της Πάτρας.kanakari 4
kanakari 3
kanakari 2
kanakari 1