Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016


simantron

5 χρόνια καθυστέρηση στο έργο του τρένου... για το ξενοδοχείο του Αμβρόσιου! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ!

Κι όμως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος… καθυστέρησε για 5 χρόνια τα έργα του ΟΣΕ στην Αχαϊα! Για ποιο λόγο; Μα για να «βολέψει» τις εγκαταστάσεις του κτήματος της Μητρόπολης στον Ελαιώνα Αιγίου και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο που είχε κτίσει εκεί! Το αποκαλύπτει η ΕΡΓΟΣΕ ακόμη και σε προ μηνών σημείωμά της, το οποίο έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα «Κόσμος»!
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως η γραμμή θα περνούσε εντός του οικισμού του Ελαιώνα Αιγίου και σε μήκος 5 χιλιομέτρων. Όμως όπως επισημαίνεται «κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων και φορέων της περιοχής με την συμπαράσταση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, αποφασίστηκε από τον τότε υπουργό Μεταφορών… η τροποποίηση της χάραξης!
Προφανώς και πολιτικοί από την Αιγιάλεια είχαν «συνδράμει» στο να υλοποιηθεί το ρουσφέτι!
Μάλιστα εκείνη την εποχή η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχε στείλει και ευχαριστήρια επιστολή στην ΕΡΓΟΣΕ!
Εκτoτέ υπήρξε μία αλληλογραφία μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και…. Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων! Μάλιστα η ΕΡΓΟΣΕ όταν έκανε τη νέα μελέτη… ξαναρώτησε τον Αμβρόσιο… αν συμφωνεί!
Οι δύο πλευρές «τα βρήκαν» κι έτσι οι περιβαλλοντικές μελέτες για τη νέα χάραξη εγκρίθηκαν! Όπως σημειώνει η ΕΡΓΟΣΕ «η ανωτέρω διαδικασία τροποποίησης της χάραξης στην περιοχή του Ελαιώνα επέφερε πενταετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κατασκευής του έργου και οικονομική επιβάρυνση λόγω απαλλοτριώσεων 7 εκατομμύρια ευρώ».
Τελικά το έργο προχώρησε, όμως αν όλα είχαν γίνει στην ώρα τους και φυσικά δεν ρωτούσαν… τον Αμβρόσιο, η ΕΡΓΟΣΕ θα είχε γλιτώσει 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το σημαντικότερο… το έργο δεν θα είχε καθυστερήσει. Το τρένο θα είχε φθάσει πολύ γρηγορότερα στην Πάτρα.

Νέος επενδυτής
Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ξενοδόχος από την Αθήνα είναι ο νέος μισθωτής της ξενοδοχειακής μονάδας στον Ελαιώνα γνωστής ως « Σήμαντρο».
Πρόκειται για τον κ. Παντελή Ταρνατόρο, ο οποίος υπέγραψε συμφωνητικό με την Μετόχι Α.Ε. για την επίσκεψη και επαναλειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας.
Το «Σήμαντρο» σταμάτησε τη λειτουργία του όταν η εταιρία που το είχε μισθώσει έφυγε αφήνοντας σημαντικές εκκρεμότητες. Τότε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που είναι ο κύριος μέτοχος της Μετόχι Α.Ε και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, προσωπικά, προσπάθησαν να βρουν καινούργιο ανάδοχο που θα έδινε ζωή στο ξενοδοχείο.
Μάλιστα ήρθε πολύ κοντά με Έλληνα επενδυτή που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, ο οποίος ήθελε να κάνει επένδυση 200εκ. ευρώ στην περιοχή αλλά το σχέδιο δεν ευοδώθηκε εξαιτίας της έκτασης που έχει παραχωρήσει η Μετόχι Α.Ε. στο Νίκο Χριστοδουλόπουλο για να φτιάξει γήπεδα γκολφ. Ο επενδυτής ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες και αυτή την έκταση πλησίον της ξενοδοχειακής μονάδας, ο Χριστοδουλόπουλος αρνήθηκε και το σχέδιο χάλασε. Ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο έδειξε και ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Μαυρουδής αλλά η πρότασή του προς τον Μητροπολίτη δεν είχε τύχη.
Τελικά το ξενοδοχείο με τις 105 κλίνες και τα μοναδικά πετρόκτιστα δωμάτια θα αναλάβει να επισκευάσει και να επαναλειτουργήσει ο επιχειρηματίας Παντελής Ταρνατόρος, ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στον Άλιμο ενώ έχει διετελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και παράγοντας του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου