Κανείς δεν θέλει να ξέρει πως το πεντανόστιμο αρνί που ψήθηκε βασανιστικά αργά πάνω από τα κάρβουνα, κάποτε είχε μαμά και μπαμπά και κυρίως κανείς δεν θα ήθελε να το έχει δει κατάματα λίγο πριν τη σφαγή του. Οι στάνες στα χωριά αυτές τις ημέρες βάφτηκαν κόκκινες, διότι πολλοί Έλληνες ήθελαν αρνί από χωριό, που κυκλοφορούσε ελεύθερο στα βουνά, και όχι από παραγωγούς που έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να τα θανατώσουν. Κι' όμως η νομοθεσία είναι σαφής: τα αρνιά πρέπει να σφάζονται με τρόπο τέτοιον ώστε να μην υποφέρουν. Αυτές όμως είναι λεπτομέρειες για τον χριστιανικό πληθυσμό που συνηθίζει να κάνει τον σταυρό του πάνω από μια σούβλα.
Πέμπτη 9 Απριλίου 2015
Ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα της Σφαγής
Κανείς δεν θέλει να ξέρει πως το πεντανόστιμο αρνί που ψήθηκε βασανιστικά αργά πάνω από τα κάρβουνα, κάποτε είχε μαμά και μπαμπά και κυρίως κανείς δεν θα ήθελε να το έχει δει κατάματα λίγο πριν τη σφαγή του. Οι στάνες στα χωριά αυτές τις ημέρες βάφτηκαν κόκκινες, διότι πολλοί Έλληνες ήθελαν αρνί από χωριό, που κυκλοφορούσε ελεύθερο στα βουνά, και όχι από παραγωγούς που έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να τα θανατώσουν. Κι' όμως η νομοθεσία είναι σαφής: τα αρνιά πρέπει να σφάζονται με τρόπο τέτοιον ώστε να μην υποφέρουν. Αυτές όμως είναι λεπτομέρειες για τον χριστιανικό πληθυσμό που συνηθίζει να κάνει τον σταυρό του πάνω από μια σούβλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου